Hopp til innhold

Beboere var uten vann på Tasta

Kraftig lekkasje i hovedvannledning gjorde at 20.000 liter vann i minuttet fosset ut.

Vannlekkasje på Tasta

Det er snakk om en kraftig lekkasje i hovedvannledningen i Dusavikveien. Beboere på Tasta kan hente vann i en tank som er satt ut av kommunen.

Foto: Lars Skjæveland

I morgentimene lørdag sprakk en hovedvannledning i Dusavikveien i Stavanger. Lekkasjen førte til så store vannmengder at deler av Dusavikveien måtte stenges, mellom Boknaveien og Christian Bjellandsgate.

– Det er en kraftig vannlekkasje, der det fosser ut 20.000 liter vann i minuttet, sier Lars Skjæveland, prosjektleder i firmaet Ramudden til NRK.

Vannlekkasje på Tasta

Rundt 25 husstander er uten vann i springen etter en vannlekkasje på Tasta i Stavanger. Vannet skal komme tilbake lørdag kveld.

Foto: Erik Waage / NRK

Uten vann i springen

Rundt 25 husstander i området var uten vann. Brannvesenet opplyste til NRK at beboerne ville få vannet tilbake lørdag kveld.

Rett før klokka 11 meldte brannvesenet at det ble satt ut en vanntank ved Dusavikveien 70, til beboere uten vann.

Når vannet kommer tilbake i springen, kan det være grumsete i starten. Stavanger kommune ber folk tappe kaldt vann fra den kranen på eiendommen som ligger lavest, helt til vannet blir klart igjen.

Vannlekkasje på Tasta

Lørdag morgen sprakk en hovedvannledning i Dusavikveien i Stavanger. Mannskaper fra Vann- og avløpsverket i Stavanger kommune arbeider med å stanse lekkasjen og reparere vannledningen nede i grunnen.

Foto: Erik Waage / NRK

Mye regn og trafikk

Ingen boliger eller eiendommer ble skadet.

– Det er ganske heftig, det som har skjedd her. Vi må grave omtrent 30 meter med ny vei: Asfalten må av, vi må sjekke under den, og så legge den tilbake, forklarer han.

– Hvordan kan en slik lekkasje oppstå?

– Sånne ting skjer av og til. Kombinasjonen mye regn og mye trafikk gjør at rør kan sprekke, sier Lars Skjæveland.

Stanset lekkasjen

Rundt klokken 17 kunne Skjæveland opplyse om at lekkasjen var stanset og at de nå jobbet med reperasjoner. Sprekken i røret (se bildet til høyre) som førte til lekkasjen er på rundt to meter, opplyser han videre.

Vannlekkasje Tasta

Sprekken i røret som lekket er omtrent to meter langt.

Foto: Lars Skjæveland

– Veien er fortsatt stengt og vil forbli det inntil videre. Vi har gjort klart med trafikklys slik at vi etter hvert kan åpne for trafikk i ett felt. Vi må ta vekk mye asfalt utover kvelden, sier han.

Klokken 02.25, natt til søndag var trafikklyset satt opp med trafikk i én kjørebane.

Kommunen kunne tidligere på kvelden melde at de 25 husstandene som mistet vannet i springen ville få vanntilførselen tilbake i løpet av kvelden.