Basehopper alvorlig skadd etter ulykke

Tilstanden er alvorlig, men stabil, for basehopperen som tirsdag traff fjellveggen under et hopp og ble fanget på en fjellhylle 300 meter over havet ved Lysebotn i Rogaland.

Lysebotn

Redningshelikopteret er på plass i fjellveggen i Lysebotn. Bildet ble tatt like før klokka 23.

Foto: Jimmy Karlsen

Tirsdag kl. 21:42 fikk hovedredningssentralen melding om en basehopperulykke i Lysebotn, og et Sea king-helikopter ble sendt til stedet.

Basehopperen var fanget på en fjellhylle 300 meter over havet rett overfor campingplassen i Lysebotn, innerst i Lysefjorden i Rogaland.

Ulykken skal ha skjedd i «smellveggen», og mannen skal ha truffet fjellsiden fem eller seks ganger før han ble liggende på en hylle i fjellsiden.

– Han ble raskt tatt ut med helikopter fra fjellveggen, og tilstanden anses som kritisk, opplyste operasjonsleder Kjetil Føyen i Rogaland politidistrikt til NTB tirsdag kveld.

Han ble fraktet med luftambulanse til Stavanger universitetssykehus (SUS).

Onsdag morgen opplyser sykehuset at tilstanden til den 49 år gamle mannen er alvorlig, men stabil.

Laster kart, vennligst vent...

Basehopperen ligger på en fjellhylle ved Lysebotn innerst i Lysefjorden i Rogaland.

Skjermen åpnet feil vei

En av instruktørene i Stavanger Base-klubb forteller til Aftenbladet at mannens skjerm skal ha åpnet seg feil vei i hoppet.

– Vi er ikke helt sikre men skjermen så ut til å ha åpnet seg inn mot fjellsiden, og den skal åpne seg ut mot frisk luft, forteller instruktøren til Stavanger aftenblad.

– Dette var hans første besøk til Norge. Jeg tror dette var hans tredje hopp i dag, sier instruktøren.

Lysebotn er det vanlige landingsstedet for basehopperne som hopper fra Kjerag – et fjellplatå som ligger cirka 1000 meter over havet.

Laster Twitter-innhold

Flere nyheter fra Rogaland