Barnefamilier vil til påskefjellet

Den Norske Turistforeningen merker stor økning i besøkende som vil tilbringe påsken på turisthyttene rundt om i landet.

Påskerenn på Haukeliseter.

Kari Grov og Eirik Martin Vestbø Dahle er med på påskerennet på Haukeliseter.

Foto: Ida Amelie Helgesen / DNT

– I landet har vi hatt en økning i årets påskebesøk på hyttene våre med 8 %. Vi hadde en dårlig påske i fjor, og i år har det vært veldig varierende i de ulike fjellområdene. I forhold til påskens vær- og føreforhold er vi fornøyd med besøkstallet, sier Helgesen.

Barnefamilier vil til fjells

Utviklingen organisasjonen har sett er at det har minket i antall hyttevandrere, altså personer som går fra hytte til hytte, mens flere barnefamilier har lyst til å tilbringe påsken på fjellet.

– Det har blitt en påsketrend å tilbringe påsken på fjellet, og derfor har vi satt i gang flere tiltak for å få også barn til fjells. I fjor ble det for eksempel startet 22 "Barnas turlag" rundt om i landet, og det er en positiv utvikling, sier Helgesen.

Flere og flere tilbringer påskedagene på Haukeliseter fjellstue. Hytten, som tilhører Den norske turistforening, har i flere år satset aktivt for å få et attraktivt tilbud for barn, og familier blir fristet av tilbudene. I år har de fleste besøkende vært familier fra Stavanger og Haugesund.

Rekordpåske for barn

– I år har det gitt rekordresultater. Haukeliseter fjellstue har over 20% økning i antall besøkende fra i fjor. 50 av 154 gjester som er her i dag er barn, sier kommunikasjonskonsulent i DNT, Ida Amelie Helgesen.

Haukeliseter har gjort litt ekstra for å tiltrekke seg nettopp barnefamilier, og har egne aktivitetsledere for barn som arrangerer ulike aktiviteter hver dag.

Fullspekket program

–Det har vært bålkos, t-skjortemaling, ansiktsmaling, badestamp og påskerenn for hele familien, forteller Helgesen.

Påskerenn på Haukeliseter.

Aslak Wathne (3) er på Haukeliseter med pappa Gisle for første gang.

Foto: Ida Amelie Helgesen / DNT