– De lo av at Oilers skulle bli Norges beste

Se dokumentaren fra 2008, da ingen andre enn Tore Christiansen trodde at Oilers skulle nå toppen i norsk ishockey.

I 2008 drømte Tore Christiansen om at Oilers en gang kunne ta gull og aller helst bli lønnsomme.

VIDEO: Oilers var spådd et kort liv, helt til Tore Christiansen dukket opp. I 2008 fulgte NRK Oilers rike onkel, og fikk et innblikk i hvordan han ville gjøre Stavangers hockeylag til en suksess.

Historien til Stavanger Oilers har vært en berg- og dalbanetur siden oppstarten i 2001.

Oilers klatret raskt oppover i divisjonene, og spilte allerede i 2003 på Norges øverste nivå. Etter planen skulle det bare bli én sesong i eliteserien. I juni 2004 ble det bestemt at klubben skulle legges ned. Årsaken var at styret og ledelsen i klubben ikke klarte å skaffe nok penger til påfølgende sesong.

Toer Christiansen

Tore Christiansen anno 2008 i Oilers garderobe.

Foto: Bjørn Olav Skjæveland / NRK

Trodde på en bærekraftig klubb

Da dukket Oilers rike onkel opp. Tore Christiansen har gjort gråstein om til gull etter at han åpnet lommeboka og reddet Stavangers hockeylag fra en sikker død.

– Det handler om å nå helt til topps, det er bare det som er godt nok. Jeg er sikker på at Oilers vil bli god butikk før eller siden, men det er det ingen andre som tror. Likevel er det noe jeg er hellig overbevist om, sa Christiansen til NRK i 2008.

– Nå ler de ikke lengre

Nå har Oilers begynt å tjene penger og puster Viking i nakken når det gjelder omsetning.

Tore Christiansen

Christiansen feirer NM-gullet på isen.

Foto: Johansen, Carina / NTB Scanpix

– Vi har det veldig gøy med det vi holder på med og gleder oss av å kunne dele det med andre. Jeg har fra dag én sagt at klubben må være bærekraftig og må den kunne leve av seg selv. Der er vi i ferd med å komme nå, sier Christiansen.

– Det er veldig viktig for meg. Jeg ble så glad i klubben, menneskene rundt og engasjementet. I 2008 var det ikke rart at folk lo, men det gjør de ikke nå, legger han til.

Fire NM-gull og seier i Europa

Det tok bare to år før Christiansen fikk rett. I 2010 vant Oilers sitt første NM-gull. Siden den gang har det bare gått oppover.

På mandag tok laget sin fjerde NM-tittel, den tredje på rad og den fjerde totalt. I tillegg til gull i serien i 2012, vant Oilers den europeiske turneringen IIHF Continental Cup i 2014, som det første norske klubblaget noensinne.

Årets kongepokal kvalifiserte også til deltagelse i Champions Hockey League, så Oilers skal representere Norge i kampen mot Europas beste lag.

Oilers feirer gull

VIDEO: Se Tore Christiansen og resten av Oilers feira årets seier i NM-finalen mot Vålerenga.