Boene garanterer for søksmål

Både Bodhild og Ernst Baaslands konkursbo stiller seg nå bak Bjarte Baaslands erstatningssøksmål mot spilleselskapene.

Advokat Tor Haver og advokat Per T. Sekse
Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Boene vil også være med å støtte søksmålet økonomisk.
Det bekrefter både bobestyrer i Bodhild Baaslands konkursbo, advokat Per. T. Sekse, og Bjarte Baaslands advokat, Hege B. Ersdal overfor NRK Rogaland.

- Boene er ikke å anse som saksøker eller medsaksøker, men bidrar med garanti for deler av sakskostnadene. Dette med sikte på at Bjarte Baasland skal kunne få mulighet til å få prøvet sin sak mot spillselskapene. Etter avtale vil eventuell uttelling gå til fordeling blant kreditorene, sier Per T. Sekse.

Advokat Hege Ersdal sier at denne garantien gjør det mulig for Bjarte Baasland å gå til sak mot spilleselskapene.
-Det vil bli sendt en stevning i løpet av kort tid og jeg håper saken kan komme opp for retten til høsten, sier Ersdal.

Titalls millioner

Bjarte Baasland varslet allerede i fjor høst erstatningssøksmål mot de nettbaserte spilleselskapene Bet365 og Centrebet. etter at han på to år tapte nær 70 millioner kroner på nettspill.
Pengene kom fra lån hans mor tok opp fra en rekke privatpersoner i 2007 og 2008 og banklån Bodhild og Ernst Baasland tok opp i samme periode. 26.6 millioner kroner kom fra et lån som ble gitt direkte til Bjarte Baasland fra Cecilie Nustad.
Pengenes skulle finansiere Bjarte Baaslands påståtte foretningsvirksomhet i Tsjekkia, men i følge Bjarte Baasland selv har han spilt opp alle pengene.

Kreditt

Historien er også bekreftet av en tidligere ansatt i spilleselskapet Bet365, Henning Myrer, overfor VG i fjor høst. Han fortalte at Bjarte Baasland i en lang periode var selskapet viktigste kunde. I følge Myrer spilte Bjarte Baasland bort store summer om gangen og ble også gitt kreditt av spilleselskapet i perioder hvor han ikke spilte.

Den tidligere ansatte i spilleselskapet har også fortalt at Bjarte Basland spilte fra en rekke luksushoteller fra flere europeiske land, noe Bjarte Baasland selv har benektet.

Kreditorene

Bobestyrer Per T. Sekse bekrefter at avgjørelsen om å støtte søksmålet er tatt i samråd med kreditorenes representanter i de to boene.
Det betyr i praksis at også kreditorene i boene stiller seg bak søksmålet.
Det finnes svært lite midler i boene og for kreditorene er et søksmål mot spilleselskapene trolig deres eneste mulighet for å få tilbake penger de har tapt.