Tina-siktet anker videre til Høyesterett

38-åringen mener siktelsen mot ham i Tina-saken ikke holder mål, og anket fengslingskjennelsen. Gulating lagmannsrett forkastet anken, og nå skal Høyesterett se på saken.

Andre fengslingsmøte i Tina-saka

Fra det andre fengslingsmøtet i Tina-saken.

Foto: Simon Solheim / NRK

– Vi mener dette er feil, og hadde forventa en begrunnelse fra lagmannsretten om hvorfor anken ble forkasta. Vi tar anken videre i rettssystemet, sier 38-åringens forsvarer, Olav Sylte.

38-åringen ble varetektsfengslet i fire uker, men anket kjennelsen, fordi han mener politiet ikke lenger har grunnlag for siktelsen.

Nå er anken behandlet av Gulating lagmannsrett, og anken er forkasta.

– Vi jobber akkurat nå med å utarbeide anken, og sender den fra oss i løpet av dagen. Vi ønsker en begrunnelse for hvorfor anken ikke ble tatt til følge i lagmannsretten, sier Sylte.

Olav Sylte

Olav Sylte forsvarer 38-åringen som er siktet for drapet på Tina Jørgensen.

Foto: Børge Røssaak Nilsen / NRK

Ønsker medie-, brev- og besøksforbud

I går ba politiet om to uker forlenga isolasjon på alle de fire som er sikta for drap eller medvirkning til drap på Tina Jørgensen høsten 2000.

I tillegg har politiet bedt om ytterligere to uker i varetekt for den 36 år gamle mannen fra Lyngdal, som ble pågrepet som nummer tre i saken.

Avgjøres fredag

I morgen, fredag, skal Stavanger tingrett ta stilling til politiets begjæring om videre varetekt.

Politiet ønsker å hindre at de siktede kommuniserer med hverandre, eller andre som kan ødelegge bevis i den omfattende etterforskningen av drapet på Tina Jørgensen.

Tina Jørgensen ble sist sett i live 24. september 2000 i Stavanger sentrum, og ble funnet død en måned senere i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren.