NRK Meny
Normal

Rot og slurv tok skiltene til over 40 biler

– Jeg visste det var ille, men ikke så ille, sier Cato Roland i Statens vegvesen. I dag har han avskiltet over 40 biler på grunn av forsikringskrøll og manglende dokumentasjon.

Statens vegvesen hadde kontroll på Skjæveland

Over 40 biler ble avskiltet da Statens vegvesen hadde kontroll på Skjæveland Sandnes og Hinna i Stavanger.

Foto: Statens vegvesen

I løpet av noen få timer avskiltet Cato Roland og to av hans kolleger flere titalls biler på to ulike steder i Sør-Rogaland. Da han snakket med NRK etterpå kunne han ikke skjule frustrasjonen sin.

– Resultatet var aldeles nedslående.

Det var manglende forsikringer, verksteder som ikke har sendt inn kontrollsedler og sløvhet når det gjelder årsavgift som har vært hovedproblemene.

– Det slurves med forsikringer

Aller verst var problemer med forsikringer. Flere biler som ikke hadde gyldig forsinking ble stoppet, og Roland er ganske sikker på at det slurv med salg og registrering av bilforsikringer som er problemet.

– Det er ofte ungdom som selger forsikring på provisjon, også gjør de ikke jobben ordentlig, også er det den stakkars bileieren som får lide, sier han.

Han forteller at det spesielt var et forsikringsselskap som utpekte seg, men han vil ikke gå ut med navn.

– Det er klart det har vært mange frustrerte sjåfører i dag, men jeg må gjøre jobben min. Noen gråt sine modige tårer, men forsikringsselskapene og verkstedene som gjør feil må ta ansvaret.

Ytterligere elleve biler avskiltet

En mann ble dessuten anmeldt for å ha sin ti år gamle sønn sittende uten bilbelte i baksetet.

I tillegg til kontrollene på Skjæveland i Sandnes og Hinna i Stavanger, gjennomførte også Statens vegvesen en kontroll på Krossmoen ved Egersund i løpet av torsdagen. Også her var det mange som mistet muligheten til å kjøre videre. Her var det overlast og manglende sikring som var årsaken.

I løpet av dagen ble 29 biler avskiltet i Sandnes, 12 i Stavanger og 11 utenfor Egersund. Totalt 52 biler og tunge kjørestøy.