Avhøret av førstemann førte til flere pågripelser

Det bekrefter politiet under dagens pressekonferanse. Her kom det også frem at Tina Jørgensen var i Lyndal like før hun forsvant.

Bjørn Kåre Dahl og Herdis Traa

Bjørn Kåre Dahl og Herdis Traa orienterte pressen om status i Tina-saken.

Foto: Erik Waage / NRK

Under dagens pressekonferanse informerte politiet om at alle de fire siktede er varetektsfengslet. Den ene av dem i to uker, og de andre i fire uker.

I tillegg bekreftet politiet flere detaljer i saken.

– Pågripelsen av de tre siste skjedde blant annet som følge av opplysningene som kom frem i avhør av den første personen som ble pågrepet, sier politioverbetjent Bjørn Kåre Dahl.

Nye vitneavhør

Politiet kommer til å jobbe videre med vitneavhør, og de er heller ikke ferdige med vitneavhør av dem som er siktet i saken.

– Vi ser blant annet at vi gjerne må ta nye avhør av vitner som er avhørt tidligere i saken, men også vitner som ikke har vært involvert i saken tidligere, sier Dahl.

Politiet mener det er skjellig grunn til mistanke.

– Det er mer sannsynlig at de har gjort det de er tiltalt for enn at de ikke har gjort det, sier Herdis Traa, som er politiadvokat.

Politiet understreker også at de fortsatt er tidlig i etterforskningen.

– Det er mye arbeid som ligger foran oss for vi eventuelt kan komme i en posisjon der vi kan si at saken er oppklart, sier Dahl.

Tina var i Lyngdal før hun forsvant

Politiet har sjekket ut opplysninger fra Lyngdal tidligere i etterforskningen.

– Vi visste blant annet at Tina hadde vært nede i Lyngdal ikke så lenge forut for forsvinningen, og da var det naturlig for oss å gjøre noen undersøkelser i den forbindelse, sier han.

– Hvem snakket dere da med?

– Da snakket vi med noen enkeltvitner, sier Dahl.

– Hvorfor lyngdalmiljøet ikke er undersøkt nøyere på et tidligere tidspunkt?

– Det har vært en omfattende etterforskning. At vi nå beveger oss en annen vei, det må vi bare ta til etterretning, så får vi eventuelt evaluere i ettertid hvorfor vi ikke har sett det den gangen.

Tina Jørgensen ble sist sett i live 24. september 2000 i Stavanger sentrum, og ble funnet død en måned seinere i en dreneringskum ved Bore kirke på Jæren.

Politiet holdt pressekonferanse etter at de fire sikta i Tina-saken var framstilt for fengsling fredag ettermiddag.

VIDEO: Politiet holdt pressekonferanse etter at de fire sikta i Tina-saken var framstilt for fengsling fredag ettermiddag.

Flere nyheter fra Rogaland