Avgjorde gullkampen!

For ett år siden senket han Brann på egenhånd og sikret Viking plass i eliteserien. Mandag kveld sørget Peter Ijeh for gull til Brann og at Viking for alvor lukter på sølvet!

Peter Ijeh

2-1 seieren over Stabæk gjør at Viking nå ligger to poeng foran Lillestrøm i kampen om sølvmedaljene - to runder før slutt.

Viking dominerte fullstendig i 1. omgang hjemme mot Stabæk og kunne  ha ledet med mer en 2-0 ved pause. Den første skåringen var en lekkerbisken signert Peter Ijeh og kom etter 20  minutters spill:
Ijeh mottok ballen ca 30 meter fra Stabæks mål, forserte noen meter og dundret ballen klokkerent og knallhardt i krysset.

Sjanser

Ijeh hadde også en fin mulighet seks minutter tidligere etter et fremspill fra Jone Samuelsen. Vikings toppskårer forsøkte å lobbe ballen i mål, men traff ikke helt og ballen strøk utsiden av stolpen.

Også Allan Gaarde hadde en stor mulighet fra frispark etter en halv times spill, men Stabæks målvakt Jon Knudsen fikk slått skuddet til corner. Gaarde fikk en ny sjanse på en tilsvarende mulighet etter 38 minutter, men også denne gang fikk Stabæks målvakt slått til corner.

Peter Ijeh hylles av Alexander Ødegaard

Den corneren førte til 2-0. Midtstopper Børre Steenslid raget høyest,  Knudsen måtte gi retur og der sto Peter Ijeh og fikk en fot på ballen. Ijeh sto i offside, men målet ble godkjent. Det var Ijehs 16. skåring i tippeligaen så langt i år og hans mål nummer 27 på 36 kamper for Viking i serien.

Stabæk hadde kun en eneste målsjanse i første omgang mot et agressivt, bevegelig og pasningssikkert Viking-lag.

Etter pause

Viking startet også  best etter hvilen, uten å produsere de store målsjansene. Ragnvald Soma fikk muligheten etter et kvarters spill i 2. omgang, men headet over etter corner. Få minutter senere var det midtstopperkollega Børre Steenslids tur  - denne gang etter frispark, men også den headingen gikk over.

Redusering

Reduseringen for Stabæk kom etter 68. minutter. Viking fikk ikke klarert etter corner, ballen havnet hos Somen Tchoyi som skjøt hardt nede til høyre for Thomas Myhre fra kloss hold.

Den skåringen satt fart på Stabæk. En dårlig avklaring fra Thomas Myhre holdt på å gi utligning få minutter senere, men Thomas Pereira fikk sparket bort ballen i siste liten.

Nærmere kom ikke Stabæk utlikning.

Medaljestriden

Viking har to kamper igjen og skal møte Brann borte og Vålerenga hjemme. Stabæk skal møte Tromsø hjemme og Strømsgodset borte, mens Lillestrøm har Start borte og Sandefjord hjemme i kampen om de øvrige medaljene.