NRK Meny
Normal

Avaldsnes fikk fornyet selvtilliten

Det har vært en sesongåpning langt under pari for kvinnelaget i Nordfylket. Nå håper spillerne at den dårlige perioden er over. I dag vant Avaldsnes 0–2 over Klepp.

Cecilie Pedersen

Cecilie Pedersen er strålende fornøyd med dagens seier over Klepp.

Foto: Siri Wichne Pedersen / NRK

– Det er alltid kjekt å slå Klepp, og dagens seier var veldig viktig for oss. Vi har hatt det tøft, men i dag fikk vi vist den fotballen vi vet vi kan, sier Laila Himle etter tomålsseieren mot Klepp.

De to lagene møttes i ettermiddag til lokaloppgjør på Klepp. Det ble en målløs første omgang før Avaldsnes fant nettmaskene to ganger i kampens andre omgang. Begge scoringene signert den brasilianske spissen Debora Christiane Oliveira.

Etterlyser tøffere dueller

Klepp startet sesongen bra og hadde fire seiere før oppgjøret mot Kolbotn sist runde, der laget tapte hele 6–0 på bortebane. Selv om revansjelysten var bra før kampstart i dag, ble Avaldsnes hakket for tøffe.

– De fikk kampen mer i sitt spor, og det ble en veldig rotete kamp for vår del. Nå må vi finne ut av hva vi skal gjøre for å spille bra, og få spillet til å sitte bedre, sier Klepp-kaptein Gry Tofte Ims.

– Ekstra bittert å tape mot Avaldsnes?

– Jeg hater å tape, uansett hvem vi spiller mot. Og i dag hadde jeg veldig lyst på seier. Vi må være tøffere i duellspillet, og flinkere med to touch på ball, sier hun.

Tre poeng smakte godt

Dagens kamp kan ha vært et vendepunkt for Avaldsnes. Cecilie Pedersen sier dagens seier smakte godt:

– Det er den beste kampen vi har spilt denne sesongen. Tre poeng i dag var viktig, sier hun.

For det har vært en del stang ut for laget, og de tre siste kampene har endt uten seier og tre poeng.

– Seieren var viktig for selvtilliten til både spillere, trenere og støtteapparat. Vi spilte bra i dag, og det er godt å ha med seg videre. Jeg håper det kan fortsette, sier Pedersen.