Avaldsnes-investor: – Tom Nordlie drar damer

Ansettelsen av Tom Nordlie gjør at spillere fra hele verden vil til Avaldsnes. Styremedlem og investor Arne Utvik har siden mandag fått et lass med e-poster fra agenter og spillere.

Tom Nordlie til Avaldsnes

Tom Nordlie virket storfornøyd på mandagens pressekonferanse, der han ble presentert som Avaldsnes nye trener.

Foto: Jan Kåre Ness / NTB scanpix

– Vi merker stor pågang fra spillere fra Brasil, Danmark, Island og Sverige, i tillegg til noen fra Norge. Så du kan si at Tom Nordlie drar damer, sier styremedlem og investor i Avaldsnes, Arne Utvik.

Avaldsnes har dermed oppnådd noe av det de ville med å ansette Nordlie: nemlig gjøre klubben attraktiv.

– Spillerne vil oppleve det såkalte eventyret på Avaldsnes, og han gutten som skal trene laget. Det skjønner jeg – jeg hadde gjort akkurat det samme. De får kanskje bare en sjanse i livet til å trene under Tom Nordlie, og det er nå, sier Utvik, som bare i dag fått mail fra 11–12 spillere fra Brasil, USA og Canada.

Skal sjekke ut brasser

Avaldsnes skal nå sjekke om spillerne som har meldt interesse er så gode som agentene deres sier. Flere av spillerne er fra Brasil. Derfor skal klubben forhøre seg med de brasilianske spillere som allerede er i stallen.

– Agentene påstår at de holder landslagsstandard, sier han.

Med så mange brasser i stallen og i kikkeren, er Utvik litt bekymret for om Brasils landslagstreninger vil by på problemer.

– Det er jo ikke alle land som følger disse FIFA-datoene, så derfor kan det bli en utfordring, men jeg tror at vi skal klare det, sier han.

Savner pågang fra lokale spillere

Ifølge Utvik skal også noen av de beste norske spillerne ønske å komme til Karmøy-klubben.

– Så dere har skaffet dere et godt lokkemiddel i Tom Nordlie?

– Det er helt sikkert! Men jeg er litt overrasket over at det ikke er flere unge, lokale som prøver å komme seg inn på laget.

– Vi vil ha en tropp på 22 spillere, da er det klart at ikke alle kan være brasilianere eller amerikanere. Vi må prøve å løfte de lokale spillerne som har vilje nok til å trene litt tøffere enn vanlig, sier Utvik.