NRK Meny
Normal

Den avdøde mannens golfkøller skal skaffe penger til kreftomsorg

Siri Rinden har fått kraftig respons etter at hun startet en helt uvanlig, og svært personlig, auksjon, på sosiale medier.

Golfkøller auksjoneres bort

Disse golfkøllene skal auksjoneres bort til inntekt for Kreftomsorgen i Rogaland. Høyeste bud så langt er 12 000 kroner.

– Vi ble invitert i en femtiårsdag til en kollega av mannen min. Jeg hadde et golfsett som mannen min hadde kjøp rett før han døde, som han aldri fikk brukt. Jeg tenkte at det var en fin gave for kompisen og kollegaen og få.

Det forteller Siri Rinden. Mannen hennes døde av kreft for seks år siden. Nå så hun for seg at golfkøllene ikke lenger skulle støve ned i garasjen.

Les også: – Min kreftsykdom gir andre håp

Les også: – Bloggen er viktig støtte for mange med kreft

Det viste seg imidlertid at han som skulle få dem, ikke spilte golf. Da fikk hun en annen ide.

Auksjon

– Jeg tenkte jeg kunne prøve å auksjonere dem bort. Pengene som vi får inn vil jeg gi til Kreftomsorg Rogaland, forteller hun.

Siri Rinden

Siri Rinden og døtrene hennes har bestemt seg for å legge til 3000 kroner på den summen Kreftomsorgen får etter auksjonen.

Foto: Gisle Jørgensen / NRK

Hun la ut en status om auksjonen på Facebook på fredag, og responsen har vært stor.

– Jeg er overveldet og sjokkert, og glad. Det er tydelig at dette berører ganske mange. Det er helt klart at det er mange som kjenner på dette og er berørt av denne sykdommen, dessverre, sier Rinden.

Les også: Enklere å ha kreft

Rundt 900 personer har delt informasjonen om auksjonen på Facebook. Høyeste bud på golfkøllene er nå på 12 000 kroner. Dessuten har Siri Rinden og døtrene hennes bestemt seg for å legge til 3000 kroner på toppen av salgssummen.

– Rammer en hel familie

Både hun og døtrene fikk veldig god hjelp av Kreftomsorg Rogaland da ektemannen ble syk og døde i 2009.

– Dette tilbudet ble opprettet etter at mannen ble syk. I starten hadde vi egentlig ingen vi kunne henvende oss til. Det var vanskelig å få hjelp. Når Kreftomsorg Rogaland opprettet sitt tilbud i Haugesund, var det veldig god hjelp for oss. Når noen blir kreftsyk, rammer det ikke bare pasienten. Det rammer en hel familie, sier Rinden.

Hun forteller at fristen for å legge inn bud på golfkøllene går ut på fredag.