NRK Meny
Normal

August (10) ordnet fotballcup for asylbarna

August Knutsen ville gjøre noe for barna på asylmottaket på Forus i Stavanger. Søndag møtte han og lagkameratene asylbarna til vennskapsturnering på fotballbanen.

Søndag ble det arrangert vennskapsturnering med norske spillere og barn fra asylmottaket på Forus i Stavanger.

Mange håndtrykk da fotballgutta i Brodd og barna fra asylmottaket på Forus møttes til vennskapsturnering på Midjord-banen i Stavanger.

Det hele begynte med at August Knutsen bestemte seg for å bruke pengene han fikk til 10-årsdagen til å glede barna på det store asylmottaket på Forus i Stavanger.

– De forrige bursdagene mine har jeg jo fått gaver, så jeg tenkte på dem som ikke har så mye. Sammen med mamma dro jeg til mottaket med to fotballer og et fotballspill, forteller August.

Fotballturnering med asylbarn

August Knutsen ville glede barna på asylmottaket på Forus. Det første til vennskapsturnering på fotballbanen på Midjord.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

Gavene ble godt mottatt, og det førte til ønsket om å gjøre noe mer. Det var da ideen om en fotballturnering oppstod, forteller mor Lene Andrea Knutsen:

– Vi ønsket å gi dem en litt annerledes hverdag, og å hjelpe foreldre som ikke har muligheten til å gi barna sine opplevelser og minner som vi kan gi våre barn.

– Viktig også for klubben

Og fotballklubben var ikke vond å be. Brodd holder til i den bydelen i Stavanger som har klart størst andel innvandrere, og har lenge jobbet med integrering.

– Derfor var det helt naturlig for oss å være med på dette. Det er viktig, ikke bare for flyktningbarna, men for våre egne unger og foreldrene deres å få møte disse menneskene som vi ellers bare ser i overskrifter og nettdiskusjoner, sier daglig leder i Brodd Fotball, Øyvind Jacobsen.

– Får nye venner

Og søndag fyltes banen på Midjord av ivrige unger, og sidelinjen av foreldre og søsken – både norske og utenlandske.

Lagene på banen var blandet, ingen vinner ble kåret, men mange kaker ble spist, og noen vennskapsbånd trolig knyttet.

– Vi ville at de skulle få gjøre noe annet en bare å sitte inni der, sier August, som i alle fall er sikker på at han har fått nye venner etter denne dagen.

Fotballturnering for asylbarn

Ingen vinnere ble kåret på Midjord søndag. Men innsatsen var likevel på topp.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK