NRK Meny
Normal

Bli med på audition for å få spille tekopp

12 gutter i alderen 10-11 år møtte opp på audition i Sandnes lørdag. Tre av dem får være med i musikalen «Skjønnheten og udyret».

Audition til Skjønnheten og Udyret

Rollefiguren Chip i «Skjønnheten og udyret» sitter blant disse guttene som møtte på audition i Sandnes kulturhus lørdag.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

– Jeg var veldig nervøs før jeg gikk inn, spesielt for syngingen. Jeg trodde jeg skulle ryke på grunn av den høye tonen, men det gikk kjempefint, og det var koselige folk der inne, sier Ruben Lode Jonassen.

Han har akkurat vært inne på audition på KINOKINO i Sandnes. Sammen med 11 andre gutter konkurrerer han om å få være med i Disney-forestillingen «Skjønnheten og udyret» som har premiere i Sandnes 9. januar.

Rollen de trakter etter i musikalen er Chip. Han er sønn av Mrs. Potts, tekannen som er husholderske på slottet. I forestillingen er han delvis gutt og delvis kopp.

12 gutter i alderen 10-11 år møtte opp på audition i Sandnes lørdag. Tre av dem får være med i musikalen «Skjønnheten og udyret».

VIDEO: Se hvordan det gikk med Ruben Lode Jonassen på audition.

Leter etter sjarmtroll

Tre gutter skal bytte på å spille rollen, og regissør og koreograf Jostein Kirkeby Garstad vet hva han ser etter.

– Jeg leter etter tre sjarmtroll. Tre gutter som kan synge, danse, spille teater og ikke minst ikle seg tekopp-kostyme, sier han.

Jostein Kirkeby Garstad

Regissør Jostein Kirkeby Garstad regner med å ha funnet sin Chip på Sandnes Kulturhus lørdag.

Foto: Johs. Kalvemo / NRK

Hver gutt får vise seg fram i fem minutter. Da skal de synge en av hovedsangene i musikalen.

– Da skiller vi jo i utgangspunktet på sangkvalitet, om de når opp i det hele tatt. Og hvis vi trenger å gå videre, ser vi på skuespillerferdigheter. Dansen her er mer lek på scenen, så det handle mer om type og personlighet, sier Garstad.

Oppsetningen i Sandnes er et samarbeid med Christiania Teater i Oslo, der musikalen hadde premiere i august. Til barnerollene i Sandnes er det allerede plukket ut jenter, og nå er det guttenes tur.

Føler det gikk fint

Og Ruben Lode Jonassen er ganske fornøyd etter sine fem minutter.

– Jeg føler det gikk ganske fint. Det er om å gjøre å ikke være redd for å gjøre noe feil, bare komme inn og ta scenen. Og så prøve å holde fokus på det jeg får beskjed om, og gjøre mitt beste, sier han.

Og selv om han var nervøs for auditionen, er han ikke redd for den store scenen i Sandnes kulturhus – dersom han skulle få rollen.

– Nei, det er mye skumlere å vise seg fram for to personer enn for 500, sier han.

Og også regissør Jostein Kirkeby Garstad er fornøyd med det han har fått se.

– Inntrykket så langt er at de er kjempesøte. Jeg er helt sikker på at vi finner Chip i dag, sier han.

Audition til Skjønnheten og Udyret

Spente gutter i kø før audition i Sandnes kulturhus.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK