NRK Meny
Normal

Forsvaret rydder ikke mulig mine før neste uke

En privatperson har funnet noe som kan være en gammel mine på Åkrasanden på Karmøy. Men eksperter i Forsvaret har ikke anledning å sjekke ut funnet før over helga.

Fant minelignende gjenstand på Karmøy

Det var i formiddag at en turgåer fant gjenstanden en halv meter under sanden på Åkrasanden på Karmøy.

Foto: Kjell Bua

En mann fra Haugesund var i formiddag på stranda og lette etter skjulte skatter med metalldetektor. Plutselig slo detektoren ut, og han gravde fram en minelignende gjenstand.

– Det var om lag en halv meter under sanden at denne gjenstanden ble funnet, opplyser politiet til NRK.

Forsvaret har fått tilsendt bilder av gjenstanden, men har ikke mulighet til å sjekke ut funnet før over helga. Først vurderte politiet på Haugalandet å flytte gjenstanden selv, men har bestemt seg for å vente på Forsvarets eksperter.

– Vi ber publikum holde seg borte fra funnstedet inntil gjenstanden er fjernet, opplyser operasjonsleder i Sør-Vest politidistrikt, avdeling Haugesund, Norunn Byrknes.

Åkrasanden er et sted der det i den senere tid er funnet flere miner fra krigens dager. Sommeren 2014 meldte barnehageansatte fra om gjenstander i sanden, som førte til at politiet avsperra stranden og eksperter fra Forsvaret sprengte senere minen.

Talsmann for Forsvarets operative hovedkvarter (FOH), Ivar Moen, forteller at det har vært en god dialog mellom dem og politiet utover ettermiddagen.

– Vi er enige om at denne gjenstanden ikke utgjør noe umiddelbar fare. Den kommer til å bli flytta i løpet av neste uke, sier han.