NRK Meny
Normal

Over 15 GPS-tyverier den siste tiden

I natt var det atter et tyveri av GPS-utstyr fra BMW-er på Nord-Jæren. Politiet oppdaga innbruddene ved en tilfeldighet, da de kjørte innom bilforhandleren Bavaria på Forus for en sjekk.

Bavaria

Synet av knuste bilruter møtte politipatruljen som oppdaget tyveriene i to parkerte BMW-er utenfor bilforhandleren Bavaria på Forus i natt.

Foto: Ronny Hjertås

To biler av merket BMW, som stod på utsiden av bilforhandleren, var brutt opp og GPS-utstyret var stjålet fra bilene.

– Det er all grunn til å tro at dette er organisert, og at også dette tyveriet har sammenheng med de andre lignende hendelsene den siste tiden, sier operasjonsleder i Rogaland politidistrikt, Victor Jensen.

Det er også stjålet et kjennemerke, RK53526, fra en BMW under tyveriet i natt.

Flere lignende tyveri

Også natt til onsdag var det et lignende tyveri på Nord-Jæren. Det ble da stjålet navigasjonsutstyr fra minst tre BMW-er. I løpet av den siste tiden har det vært opp mot 15 slike tyveri den siste måneden.

Laster Twitter-innhold

– Dette vil bli etterforska og vi kommer til å ta grundige kriminaltekniske undersøkelser av bilene, sier Jensen.

Raid på Østlandet

I høst har det vært en bølge av GPS-tyverier i Oslo og Akershus. I løpet av få uker er det blitt anmeldt 55 tilfeller av GPS-tyverier i Oslo. På Romerike har nærmere 130 biler blir frastjålet sine navigasjonssystem. Nå er åtte personer pågrepet for tyveriene.

– Vi kan ikke utelukke at tyveriene i vår region har sammenheng med det som har skjedd på Østlandet. Det kan også hende at det er flere tilsvarende miljøer som opererer på forskjellige steder av landet, sier Jensen.

Laster Twitter-innhold

Nå ønsker politiet hjelp fra publikum for å oppklare tyveriene.

– Dersom folk ser noe mistenkelig, kanskje spesielt knytta opp mot bilforretninger nattetid, er oppfordringen å ta kontakt med politiet, sier Jensen.