– Nysatsningen har skapt oppmerksomhet og blest

Kunsthall Stavanger er kåret til Årets Kunstforening i 2013.

Kunsthall Stavanger

Kunsthall Stavanger er kåret til Årets Kunstforening i 2013.

Foto: Anett Johansen / NRK

Kunsthall Stavanger er kåret til Årets Kunstforening i 2013

Styremedlem i Kunsthall Stavanger, Kenneth Varpe, mottok utmerkelsen under en festmiddag på Norske Kunstforeningers årsmøte.

Foto: Anne-Grethe Thoresen / Norske Kunstforeninger

– Nysatsingen på kunsthallen har skapt oppmerksomhet og blest om kunstforeningen lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt. Publikum har svart på endringene; besøkstallene har siden åpningen av Kunsthall Stavanger økt med 500 %.

Slik begrunner juryen utnevnelsen av Kunsthall Stavanger til årets kunsthall i fjor.

Prisen Årets Kunstforening deles årlig ut av Norske Kunstforeninger til en kunstforening som i løpet av foregående år har utmerket seg, enten på grunn av et enkelt prosjekt, eller som over tid har markert seg som særlig aktiv, synlig, kreativ eller utradisjonell på kunstscenen eller i kulturlivet.

– Deres viktigste publikum er i Stavanger

Juryen peker på at Kunsthall Stavanger satser spesielt på formidling av kunst til barn og unge, og har også tatt i bruk nettsidene som utstillingsrom for egne kunstneriske prosjekter. Kunsthallen har et uttalt mål om å inkludere et stort publikum og være en viktig møteplass for kunst- og kulturinteresserte.

Ifølge juryen er det viktig at kunsthallen beholder sin lokale forankring.

– Selv om kunsthallen ønsker å speile dagens globale kunstscene, understreker de samtidig at deres viktigste publikum er i Stavanger, heter det i begrunnelsen.

– Prisen er en viktig anerkjennelse for oss, og et bevis på at vi har gjort et riktig valg ved å gå over til å bli kunsthall. Dette gjør oss enda mer innstilt på å fortsette å arbeide aktivt for å etablere Kunsthall Stavanger som en viktig arena for samtidskunst i Stavanger og omegn, sier daglig leder Hanne Mugaas i en pressemelding fra Kunsthall Stavanger.

Kunsthall Stavanger

– Nysatsingen på kunsthallen har skapt oppmerksomhet og blest om kunstforeningen lokalt, regionalt, nasjonalt og internasjonalt, mener juryen.

Foto: Anett Johansen / NRK