Åpningsfesten direkte på NRK1

Anne Lindmo skal lose tv-seerne gjennom et timeslangt program fra åpningsfesten til Stavanger2008.

Stavanger 2008

Lindmo er programleder for Store Studio, og har også ledet Sommeråpent.

Åpningsfesten blir holdt om kvelden lørdag 12.januar i et 5000 kvadratmeter stort telt med plass til 4000 mennesker, som er plassert på tomta til det nye konserthuset i Bjergsted.

Sirkustelt

Teltet som skal brukes til åpningsfesten 12.januar 2008.

Arrangørene kaller det innleide teltet for et bærbart konserthus og lover at det blir høy partyfaktor for de 4.000 gjestene som skaffer seg billett. Akkurat hva de kan kjøpe billett til fra 20. november er foreløpig ikke kjent.

Mye lokalt

Anne Lindmo

Anne Lindmo styrer åpningsfesten på NRK1

Foto: NRK

- Vi har mange lokale artister på ønskelista, og vi kan i tillegg love kulinariske og visuelle opplevelser, sier Anne Lindmo.

Hun kaller det en pølsefest på rød løper, med klar adresse til de som har kritisert kulturårets program for ikke å inneholde nok øl, pølser og folkelig kultur. Espen Hana skal være lokal konferansier i kjempeteltet.

 

Alternativer

Parallelt med hovedfesten har lokale arrangører i Stavanger lagt opp til alternativer rettet inn mot ulike publikum. Det blir både rusfri ungdomskonsert, kammerkonsert i St.Petri-kirken, viseklubbarrangement, standupkveld med kvinnelige artister, studentfest og jazzkveld.

I tillegg frister et av byens utesteder med skandinavisk alternativ rock, med artister, øl og pølser fra Sverige, Danmark og Norge.