NRK Meny
Normal

Åpnet vei i gullskjorte og hvit dress

Janne Johnsen holdt løftet sitt. NRK Rogalands Bjørn Olav Skjæveland vikarierte som fylkesordfører, iført hvit dress og gullskjorte. Selv mener han at han kan ha tilført vervet mye nytt.

NRK Rogalands Bjørn Olav Skjæveland var vikar for fylkesordfører Janne Johnsen (H) for en dag.

SAKSET I VEI: Bjørn Olav Skjæveland har blikket på oppgaven, mens han åpner gang- og sykkelsti på Bærheimsveien. Den fungerende fylkesordføreren har med seg Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap) og Sola-ordfører Ole Ueland (H).

For fire år siden, da Janne Johnsen (H) nettopp hadde blitt valgt til ny fylkesordfører, var hun vikar for Bjørn Olav Skjæveland i morgensendingen i NRK Rogaland.

Den gang satte Skjæveland bare én betingelse for vikariatet: At han selv skulle få lov til å være vikar for Johnsen, som fylkesordfører, i én dag.

Åpnet vei og ledet mottakelse

Fredag var dagen der byttehandelen ble fullført.

– Jeg synes det gikk veldig bra. Blant annet har jeg utført åpning av gang- og sykkelvei, pluss bro og rundkjøring på Bærheimsveien. Jeg mener selv at jeg tilførte veiåpning noe annet, noe litt annerledes, sier Skjæveland.

fylkesordførervikar_skjæveland2

VEI OG WILLY: – Jeg tipper det var flere enn meg som ble rørt av koblingen mellom vei og Willy, sier Bjørn Olav Skjæveland. Han og medhjelperen fremførte Willy Nelsons 'On The Road Again' på dagens veiåpning.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Hvit dress, gullskjorte og el-gitar-solo har ikke blitt forbundet med tradisjonelle veiåpninger - før i dag.

– Jeg tror dette har kommet for å bli når det skal åpnes buss-, fylkes og riksveier, sier han.

– Har du fått smaken på dette nå, eller vil du tilbake til radioen?, spør radiokollega Per Øystein Kvindesland.

– Nå har jeg virkelig fått smake det politiske liv. Nå skal vi sette ned et par utvalg og «få gang i regionen», sier Skjæveland - med glimt i øyet.

Skjæveland opplyser at han hadde forberedt seg godt, men tydde til el-gitar da korps viste seg vanskelig å skaffe.

– I tillegg måtte jeg motta storfolket- ordførere og greier. Jeg satt midt mellom Sola-ordfører Ole Ueland (H) og Sandnes-ordfører Stanley Wirak (Ap). Jeg visste ikke at alle måtte stå til jeg hadde satt meg, for eksempel. Det tok meg litt på senga, sier han.

Synes vikaren var tøff - men ikke dressen

Den egentlige fylkesordføreren, Janne Johnsen, var veldig fornøyd med vikarens utføring av arbeidsoppgavene hennes.

– Jeg synes dette var tøft gjort. Bjørn Olav gjør dette med stor glans, og han kan ha en stor framtid som politiker.

Men tar hun med seg noe videre fra Skjævelands vikariat?

– El-gitar på veiåpninger kan vi kanskje adoptere. «On The Road Again» var et bra innslag, mens jeg er litt mer usikker på «The Final Countdown».

– Og dressen?

– Jeg har sett bedre.

fylkesordførervikar_skjæveland3

FRIDAG: Janne Johnsen (H) er til daglig opptatt med både snorklipping og mottakelser. I dag var det derimot Bjørn Olav Skjævelands tur til å være fylkesordfører.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Blir ved sin lest

Da Skjævelands vikariat gikk mot slutten, hadde han tid til å reflektere over sin dag i politikkens verden.

– Når du er fungerende fylkesordfører, så funker du jo. Jeg er dessverre konfliktsky som bare det. Det er derfor umulig for meg å være politiker. Jeg blir ved min lest. Kunne jeg levd i den troen at politikken består av snorklipping og gratis lunsj, så hadde jeg gjort det.

Men han mener han kan ha tilført politikken noe.

– Det ville forundre meg om det ikke blir mer el-gitar på veiåpninger. En skal ikke se bort fra Stanley Wirak i hvit dress ved neste veiåpning i Sandnes.