Mange testet ny svømmehall på Hundvåg

Stavanger-ordføreren lover kraftig økning i kapasiteten for dem som vil svømme i Stavanger. Hundvåg er den første av tre nye haller på to år

– Dette var gøy, men vannet var litt kaldt.

Samina Ramin var den som tok de første svømmetakene i 25-metersbassenget, et steinkast fra Hundvåghallen.

Anlegget har 25-metersbasseng og skal dekke behovene for svømmeidretten, publikumsbading og svømmeopplæringen i skolene.

Dybden i bassenget er 0,9-1 meter på grunn del, mens dyp del er 3,6 meter. Bassenget er bygget i rustfritt stål på en fabrikk i Castiglione i Italia som leverer basseng til OL og mesterskap over hele verden.

Hundvåg svømmehall

Stavanger-ordfører Christine Sagen Helgø åpnet søndag den nye svømmehallen på Hundvåg.

Foto: Arild Eskeland

– Godt tilbud til innbyggerne

Det var ordfører Christine Sagen Helgø (H) som stod for den offisielle åpningen av hallen, sammen med svømmeren Sarah Louise Rung.

– Denne hallen betyr mye. Nå er det en ekstra hall til å fordele treningstider for svømmeklubbene og publikum. Det gjør at det blir bedre plass og kapasitet blant alle klubbene, sier Rung.

Den meritterte svømmeren sier det er veldig viktig at alle har tilgang til å lære å svømme.

Les også: Svømmerne krever folkebad i Jåttåvågen

– På Hundvåg er det sjø på alle kanter, så da er det veldig viktig å kunne svømme. Nå er det er godt tilbud til innbyggerne på øya.

– Får du trent i denne hallen?

– Jeg håper det. Det ser veldig fint og fristende ut. Uansett vil dette hjelpe på tilbudene til klubbene, sier Rung.

Flere nye svømmehaller

Ordfører Sagen Helgø sier hallen har vært planlagt i mange år.

– Dette er en stor dag både for oss politikere og alle innbyggerne på Hundvåg, og i Stavanger, som får dette nye tilbudet, sier ordføreren.

Hun viser til at svømmehallkapasiteten i kommunen øker både med den nye hallen på Hundvåg, en ny hall i Kvernevik våren neste år og Nye gamlingen som skal stå klar i 2017.

– Nå får vi god svømmekapasitet i Stavanger, og det er bra. Det er viktig både i folkehelseperspektiv, for dem som skal lære å svømme og ikke minst de profesjonelle utøverne, sier Sagen Helgø.