NRK Meny
Normal

Åpner for sammenslåing med Universitetet i Stavanger

Mye ligger til rette for at Rogaland får én felles institusjon for høyere utdanning. Høgskolen Stord Haugesund sier nemlig ja til å forhandle med Stavanger.

Høgskolen Stord Haugesund

Regjeringa har varsla sammenslåinger innen høyere utdanning. Nå sier rektor Liv Reidun Grimstvedt, og resten av styret ved Høgskolen Stord Haugesund, ja til forhandlinger med UiS.

– Et enstemmig styre går inn for å se på muligheten for en sammenslåing, sier rektor ved Høgskolen Stord Haugesund (HSH), Liv Reidun Grimstvedt.

Hun er også leder for styret ved HSH, som torsdag ettermiddag ble enige om at de vil se mot Stavanger.

Også Høgskolen i Bergen inviterte HSH til en fusjon. De vil forhandle med flere på Vestlandet.

– Vi samarbeider også godt med Bergen, men Universitetet i Stavanger har mye av den samme visjonen som oss, sier Grimstvedt.

Også UiS sier ja

Regjeringa har varsla en stor reform på strukturen av høyere utdanning her til lands, med færre institusjoner. Alle er bedt om å komme med sine innspill til en fremtidig struktur innen 1. november.

Marit Boyesen

Rektor ved Universitetet i Stavanger, Marit Boyesen.

Foto: Stian Skjerping / NRK

For kort tid siden vedtok også UiS at de vil starte drøftinger med HSH, med sikte på å slå de to institusjonene sammen.

– Jeg tror vi har store muligheter til å sammen utvikle forskning på områder der vi begge er sterke, som skole, helse og teknologi, sier rektor ved UiS, Marit Boyesen.

Stortingsmelding til våren

Det er en konklusjon HSH-rektoren stiller seg bak. Hun tror det vil være til det beste for regionen.

– Jeg tror vi kan forsterke og utfylle hverandre på en god måte. Allerede i dag samarbeider vi en god del, og har mye av det samme innen arbeidslivet, sier Grimstvedt.

Det er Kunnskapsdepartementet som nå skal se på forslaga institusjonene selv har kommet med. Til våren er det venta en stortingsmelding, før regjeringa tar stilling til det endelige landskapet.