– Frykter veiprosjekter settes på vent

Arbeiderpartiet mener Erna Solbergs løfter om bybane til Stavanger er den største biten valgflesk så langt i valgkampen.

Kritiserer Høyres bybaneomkamp

Arbeiderpartiets Torstein Tvedt Solberg mener Erna Solbergs løfter om bybane til Stavanger er den største biten valgflesk så langt i valgkampen.

Arbeiderpartiet liker ikke at Høyre lover at det blir bygget bybane i Stavanger dersom Erna Solberg blir statsminister etter valget i høst.

– Dette er den største biten valgflesk som er servert til nå i valgkampen. Det er synd at Erna Solberg nå tar til orde for omkamp i bybanesaken.

Det sier andrekandidat for Arbeiderpartiet i Rogaland, Torstein Tvedt Solberg.

Les også: – KrF overkjører det demokratiske fleirtalet

Les også: Mener bybanen ikke har sporet av

Gjenåpning av bybanedebatten kan bety at veiprosjekter på E39 settes på vent fordi det mangler penger frykter Tvedt Solberg.

Erna Solberg
Foto: NRK

– Det jeg er mest redd for er at en omkamp i denne saken vil føre til en ytterligere utsettelse av hele diskusjonen om å få på plass et helhetlig kollektivsystem for Nord-Jæren.

– Kan stå veien for E39

I helgen tok Høyre-leder Erna Solberg til orde for at bybanedebatten ikke var død, og at staten skulle ta halvparten av regningen.

Les også: - Det er ikke en bybane, det er en trikk!

Les også: Flere rogalendinger tok buss før kollektivsatsningen ble intensivert

– Erna Solberg ser hun vil ha det dyreste konseptet. Selv om staten kommer med mer penger, vil det fortsatt øke budsjettet. Det vil gjøre at et prosjekt som bybanen vil kunne stå i veien for E39 og andre gode veiprosjekter i regionen, sier Tvedt Solberg.

Arbeiderpartiet får følge av Fremskrittspartiet. Frp slår fast, både lokalt og sentralt at bybane i Stavanger vil de ikke ha.