Ansatte flykter fra Skatteetaten

100 ansatte i Rogaland har sluttet det siste året.

Skatteetaten
Foto: Kallestad, Gorm / SCANPIX

Som ikke det er nok må Skatteetaten nedbemanne med rundt 40 stillinger til. Dette skjer samtidig som antall skattesviksaker i Norge øker. I løpet av 14 år har antall skattesviksaker blitt femdoblet.

- Det betyr at prioriteringene blir tøffere fordi vi må velge vekk arbeid, sier regiontillitsvalgt for Norsk Tjenestemannslag Bjørn Ove Hersdal.

Ansettelsesstopp

Hittil i år har tjue ansatte sluttet i Rogaland og i fjor sluttet nesten åtti ansatte. Dem som slutter blir ikke erstattet. Skatteetaten har innført ansettelsesstopp. På grunn av underskudd må de også nedbemanne med ytterlige tretti til førti stillinger. Hersdal mener at ansatteflukten rammer hardt i Stavanger.

- Når de slutter rammer det tilfeldig, og når vi har ansettelsesstopp får vi ikke bemannet opp der de slutter. Stavanger sliter mest.

Godt arbeidsmarked

Mange av dem som slutter er jurister og revisorer, de møter et svært godt arbeidsmarked.

Regiondirektør for skatt vest, Karl Husabø, forteller til NRK at nedbemanningen vil ramme næringslivet hardest, og føre til en lengre saksbehandlingstid. Tillitsvalgt Hersdal mener det er kontrollen som vil lide mest.

Skatteetaten nede for telling