NRK Meny
Normal

Ansatt skal ha bedratt kommunen for 143.000 kroner

En kvinnelig ansatt er siktet for å ha stjålet et kredittkort fra et kommunalt bofellesskap i Stavanger og deretter brukt kortet til å kjøpe varer for cirka 143.000 kroner.

Stavanger rådhus

Politiet mistenker at en ansatt har bedratt Stavanger kommune for cirka 143.000 kroner. Her er rådhuset i Stavanger.

Foto: Åse Karin Hansen / NRK

– Det er jo svært alvorlig, sier Oddvar Skaar, personalsjef i Stavanger kommune.

En kvinne i 20-årene er sammen med en mannlig partner, siktet for grovt bedrageri etter å ha stjålet et Coop bedriftskort fra et kommunalt bofellesskap i august, i tillegg til blant annet en TV og PC. Kvinnen jobbet i bofellesskapet.

Oddvar Skaar

Oddvar Skaar, personalsjef i Stavanger kommune.

Foto: Rolv Christian Topdahl / NRK

– Kredittkortet var ment til å kjøpe dagligvarer og andre ting de trengte i dette bofellesskapet, sier Skaar.

Kjøpte gavekort

Da de to ble tatt av politiet kort tid etter tyveriet, hadde de brukt kommunens kort til å kjøpe varer for cirka 143.000 kroner. Mesteparten ble brukt til å kjøpe gavekort for. En grunn til dette er at Coop bedriftskort bare kan brukes i Coop-butikker, mens de såkalte Spend on-gavekortene – som selges i Coop-butikker – kan brukes også andre steder.

Coop bedriftskort

Det var et kort av denne typen som ble stjålet fra et bofellesskap i Stavanger i august.

Politiet er ennå ikke ferdig med etterforskningen i saken, men håper at tiltalen er klar over nyttår. De to siktede er kjente av politiet.

– Dette har blitt en personalsak som jeg ikke kan gå nærmere inn på, men vedkommende jobber ikke lenger i Stavanger kommune, konstaterer Skaar.

Etter å ha stjålet kortet, skal den kommuneansatte og partneren ha klart å heve kredittgrensen på kortet fra 50.000 til 200.000 kroner. Stavanger kommune og kortutsteder Ikano bank har blitt enige om at kommunen dekker 50.000 kroner av beløpet som er brukt. Ikano bank tar resten.

Skal slutte med kredittkort

Stavanger kommune er på grunn av dette tyveriet nå i ferd med å avvikle bruk av kredittkort.

– Vi har lagt opp til å erstatte kortene med andre typer anskaffelsesrutiner, så kortene er under avvikling, sier Skaar.