NRK Meny
Normal

Anmelder Vålerenga-spiller etter sjikane

Norges Ishockeyforbund anmelder Vålerenga-spiller Tallak Lyngset til Disiplinærutvalget. Langt over grensen for akseptabel oppførsel, sier generalsekretæren.

Tallak Lyngset og Jan Tore Kjær Vålerenga ishockey

ANMELDT: Vålerengas Tallak Lyngset går av isen sammen med klubbdirektør Jan Tore Kjær (t.h) etter eliteseriekampen i ishockey mellom Vålerenga og Stavanger Oilers på Jordal Amfi i Oslo. Kampen endte 4–3 til VIF etter straffer.

Foto: Nesvold, Jon Olav / NTB scanpix

Midtveis i den andre perioden av Vålerengas seier på Jordal Amfi i går ble Vålerenga-spiller Tallak Lyngset (21) taklet av Oilers-spiller Philippe Cornet (25). Lyngset reagerte med å utbryte «jævla homse» og «jævla sigøyner».

I dag kom reaksjonen fra Norges Ishockeyforbund, som anmelder saken til disiplinærutvalget.

Vålerengas Tallak Lyngset og Stavanger Oilers Philippe Cornet havnet i en opphetet krangel under oppgjøret i Jordal Amfi mandag kveld.

Bilder brukes med tillatelse fra TV 2.

– Uønsket oppførsel

– Vi har nulltoleranse for sjikanering som går på kjønn, rasisme og andre støtende områder, sier generalsekretær i forbundet, Ottar Eide, til NRK.

Organisasjonssjef Ottar Eide i ishockeyforbundet

ANMELDER VÅLERENGA-SPILLER: Norges Ishockeyforbund, her ved generalsekretær Ottar Eide.

Foto: NRK

Derfor er saken nå oversendt forbundets disiplinærutvalg, som skal vurdere om de vil straffe Lyngset for ordbruken. Oilers-spiller Philippe Cornet setter pris på reaksjonen, ifølge klubbens sportssjef.

– Cornet synes dette var unødvendig drittslenging, og er uenig i at slike kommentarer skal være på banen. Han er glad for at det blir tatt tak i, sier Pål Haukali Higson.

I pressemeldingen fra forbundet om hendelsen skriver Ottar Eide dette:

«Dette er oppførsel som er uønsket i norsk ishockey, og er langt over grensen for hva som er akseptabel oppførsel innen vår idrett. Slike uttalelser oppfattes til å være både grove og krenkende.»

Vålerenga-trener: – Bra med anmeldelse

Vålerengas trener, Espen «Shampo» Knutsen, sier at klubben forstår forbundets anmeldelse.

espen

UAKSEPTABELT: Vålerenga-trener Espen Knutsen sier at klubben vurderer videre sanksjoner mot egen spiller etter gårsdagens hendelse.

Foto: Grøtt, Vegard Wivestad / NTB scanpix

– Slike ting vil vi ikke ha i idretten. Det er bra at forbundet anmelder dette. På 2000-tallet burde vi vært ferdige med slikt, sier Knutsen.

– Vi har snakket med Tallak og fortalt at dette ikke er akseptabelt. Det må være siste gangen dette skjer.

– Får Lyngset ytterligere straff fra klubbens side?

– Vi drøfter dette internt, så får vi se. Han er selvfølgelig lei seg for det han har gjort. Han skjønner at han har dummet seg ut i kampens hete, og at han får ta den straffen han får.

Kan bli bøtelagt eller utestengt

Ifølge ishockeyforbundets regler kan disiplinærutvalget «ilegge erstatningsansvar», i tillegg til at utvalget har «adgangen til å ilegge karantene selv om dommeren ikke har i dømt matchstraff».

Tallak Lyngset kommenterte i går at han ikke husket å ha sagt noe til Oilers-spiller Cornet overfor TV2. Idag sier han at det kokte over for ham.

– Det skjedde i kampens hete. Det var høy spenning, det kokte over og jeg sa ting jeg ikke mente. Jeg husker det nesten ikke for jeg var så giret. Men når jeg ser TV-bildene, så er det en veldig stygg sak og jeg legger meg selvsagt helt flat, sier Lyngset til VG.

Legger hendelsen bak seg

Philippe Cornet på Oilers-trening 29.12.15

Philippe Cornet på Oilers-trening dagen etter episoden.

Foto: Anders Fehn / NRK

Stavanger Oilers sportsdirektør Pål Haukali Higson snakket med Ishockeyforbundet i formiddag.

– De fortalte oss at de ville ta saken videre, og det er vi glade for. Dette er en sak som handler om sportens navn og rykte, og det er helt rett av forbundet å reagere, sier han.

Ifølge Higson legger klubben nå dette bak seg, og fokuserer på morgendagens kamp mot Lørenskog.