Angriper Baardsen som agent

Bengt Sæternes mener Einar Baardsen tuklet med agentkontrakten.

Bengt Sæternes
Foto: Lien, Kyrre / SCANPIX

Bengt Sæternes har valgt å fortelle dagbladet.no om sine erfaringer med Einar Baardsen som agent. Han fikk Baardsen som agent i 2001.

Egersunderen og Vålerenga-spilleren gjør dette fordi han mener Baardsen gjennom rettssaken som har pågått de siste ukene gjør alt han kan for å sverte John Arne Riise.

Endret utløpsdato

Sæternes sier til avisen at Einar Baardsen skal ha endret utløpsdatoen for agentkontrakten.

Ifølge Sæternes hadde han en avtale med Baardsen som gikk ut 31.12.2002. Da Baardsen gikk inn i agentfirmaet IMG i England i juni 2002, ba han Sæternes om å skrive ny kontrakt med IMG, og da skal utløpsdatoen blitt endret til 26. juni 2004, uten at Sæternes var klar over dette.

Bengt Sæternes og Einar Baardsen havnet også i en konflikt da Sæternes valgte å reise til belgiske Brügge med trener Trond Sollied da han var i Bodø/Glimt for å skrive kontrakt med klubben, uten å involvere agenten

Einar Baardsen klaget denne avtalen inn for Norges Fotballforbund (NFF), og mente den var ugyldig, og krevde flere millioner kroner i erstatning.

NFF kom fram til at Bengt Sæternes hadde rett til selv å skrive kontrakt med Brügge, og slo fast at agentavtalen mellom Sæternes og Baardsen var ugyldig.

Det var under forberedelsne til denne saken at Sæternes oppdaget at utløpsdatoen var endret.

Søksmål

Einar Baardsen avviser over Dagbladet at han skal ha endret utløpsdatoen for kontrakten med Bengt Sæternes.

Han varsler nå søksmål mot Sæternes etter hans uttaleleser til Dagbladet.

- Min eneste kommentar er at det er forbannet løgn fra en spiller som lurte meg trill rundt. Han vet meget godt hva han gjorde og det var aldri noen forandring på noen dato, fastslår Baardsen overfor Dagbladet.

Denne uken faller det dom i Stavanger tingrett i saken mot Einar Baardsen, der han er tiltalt for grovt bedrageri og underslag av penger som kom fra John Arne Riise.