NRK Meny
Normal

Andersen tilbake i retten

Nokas-tiltalte Lars-Erik Andersen stilte som vanlig i rettssalen i dag tidlig etter at han i går forlot salen i sinne.

Lars Erik Andersen
Foto: Erik Waage / NRK

Det var rett før retten ble satt i går morges at Lars-Erik Andersen brått reiste seg fra plassen sin, sparket opp døren til tiltaleboksen og forlot rettssalen i fullt sinne.

På vei ut til cellen på bakrommet, slo han i tillegg hull i en dør.

Etter å ha snakket med sin forsvarer, Harald Stabell, ble Andersen etter eget ønske kjørt tilbale til fengselet der han fikk tilsyn av lege og psykolog.

 

- Han greier ikke dette mer, forklarte forsvarer Stabell for retten etterpå, og beklaget hendelsen.

- Alt blir verre

Advokaten forsøkte å få klienten til å gi retten en forklaring på episoden, men Andersen skal da ha svart at "da blir alt verre".

Harald Stabell ville ikke kommentere om Andersen i det siste er blitt utsatt for trusler, men det er liten tvil om at gårsdagens raseriutbrudd har sammenheng med Andersens tidligere forklaringer for politiet og i lagmannsretten.

30-åringen var den første som pekte ut Kjell Alrich Schumann som drapsmannen i ranslaget. Han sa også at Dan Pettersen var uriktig og altfor strengt dømt i tingretten. Samtidig nektet han å kommentere situasjonen til de på tiltalebenken som selv mener de er uskyldige.

Stemplet som tyster

Lars-Erik Andersens forklaringer skal ha gitt ham et tyster-stempel både blant medtiltalte og andre fengselsinnsatte, og forsvarer Harald Stabell legger ikke skjul på at klienten hans har det vanskelig og lever under et stort press i fengselet. Før jul ble han også flyttet fra Stavanger fengsel til Ila landsfengsel etter en ubehagelig episode.

Det var usikkert om Lars-Erik Andersen ville stille i retten igjen i dag. Det gjorde han, men 30-åringen vekslet få ord med de andre tiltalte før retten ble satt.