NRK Meny
Normal

Kontroll over ammoniakklekkasje

Brannvesenet fikk raskt kontroll over ammoniakklekkasjen i Stavanger ishall, og overlater etterarbeidet til Lyse, som har ansvar for det tekniske rommet i ishallen.

Ammoniakklekkasje i Oilershallen

VIDEO: Sperringene er nå fjernet, men Lyse fortsetter etterarbeid, etter lekkasjen.

Ammoniakklekkasje

I en periode valgte de å sperre av sykkelveien utenfor ishallen.

Foto: Thomas Ystrøm / NRK

– De kommer til å slippe gass ut i små mengder, sier vaktsjef i Brannvesenet Sør-Rogaland, Leif Kåre Lerang.

Sperringen er opphevet, og det er trygt i området rundt hallen.

– Vi tar ned sperringene igjen nå, for det viste seg at lekkasjen blir luftet ut gjennom taket, og da blir det så lite som kommer ut av gangen, at det ikke vil være noen fare for omgivelsene rundt ishallen, sier innsatsleder på stedet, Einar Johannesen.

– Alvorlig med ammoniakklekkasje

Brannvesenet fikk melding om brann klokken 06.20, og rykket ut til ishallen i Stavanger. Da de kom frem viste det seg at det var en ammoniakklekkasje i bygget.

– Det var et mindre uhell som har skjedd i driftssentralen hos ishallen, sier brigadesjef i Brannvesenet Sør-Rogaland Sven Kåre Hagevik.

– Hvor alvorlig er en ammoniakklekkasje?

– Ammoniakk er alvorlig, men det er gode sikkerhetsrutiner på hvordan den skal tømmes her, sier Hagevik.

Lyse jobber utover dagen

Det var likevel alvorlig nok til at brannvesenet valgte å gå inn i rommet med kjemikalie vanndykkere, og brannvesenet måtte ha folk fra bedriftssentralen med seg for å stoppe lekkasjen.

– Faren er over, men lyse har flere prosedyrer de må ta for seg utover dagen, før det tekniske rommet kan settes i drift igjen, sier Brigadesjefen.