Ambisiøs sykkelsatsing

Det skal bli mye bedre å være syklist i Rogaland. For å legge til rette for økt sykkelbruk foreslår fylkeskommunen investeringer på 360 millioner kroner.

En amisiøs samferdselssjef sier Danmark og København er målet.

- Det er et ambisiøst mål, men noe skal vi ha å strekke oss etter, sier samferdselssjef i Rogaland fylkeskommune Gunnar Eiterjord.

Sykkelheis

 

Sykkelkart over Nord-Jæren

Nå vil han at flere skal ta sykkelen fatt og presenterer sykkelstrategi for storbyområdet Nord-Jæren. En tykk rapport med spenstige forslag som bl.a.  sykkelheis.

- Noen steder er det bratte og vanskelig plasser å ta seg opp, og da har vi erfaring fra Trondheim med at sykkelheis kan være en måte å løse det på, sier Eiterjord.

Sykkelstamvei

I tillegg kommer det de har valgt å kalle sykkelstamvei, en slags motorvei for sykkel parallelt med E39, samt omfattende utbygging av nye tryggere sykkelruter, offentlig sykkelparkering som tilbyr vedlikehold og reperasjonsarbeid, holdningsskapende arbeid overfor bedrifter og skolesektor.  Listen er lang, og  prislappen er 360 millioner kroner.

- Målet med alle tiltakene er at flere i storbyområdet på Nord-Jæren skal bruke sykkel både på arbeidsreiser og på fritidsreiser, sier Eiterjord.

Det skal bli deilig å være syklist i Norge

Tall fra vårt distrikt  viser at bare syv prosent av de reisende er syklister. I København er dette tallet tre ganger så høyt. Får Rogaland gjennomslag for sine forslag i Nasjonal Transportplan, skulle alt ligge til rette for at det blir litt deiligere å være syklist i Norge.