Aleksander Stokkebø (H) viser fram stortingsleiligheten

Tre usle skåler er alt politiker Aleksander Stokkebø (H) har i kjøkkenskapet sitt i den nyinnflytta stortingsleiligheten i Oslo. Mandag kunne han endelig ta plass på Stortinget.

Aleksander Stokkebø

Aleksander Stokkebø (H) viser fram de tomme skapene i stortingsleiligheten som han nettopp er tildelt. Mandag var første offisielle dag som stortingsrepresentant.

Foto: Truls Antonsen / NRK

– Nå er nervene der – og det er vel sånn det skal være, sier Aleksander Stokkebø (H).

22-åringen knytter slipset og tar på dressjakken. Om kort tid må han være på plass i stortingssalen – da åpner Kong Harald offisielt det 162. storting.

– Det er et stort ansvar en har påtatt seg, så jeg kjenner litt ærefrykt. Nå som arbeidet går i gang, må jeg jobbe hardt og levere, sier Stokkebø, som skal sitte i utdanningskomiteen.

Aleksander Stokkebø

Dress må man ha på Stortinget. – Jeg kjenner litt ærefrykt, sier Aleksander Stokkebø (H).

Foto: Truls Antonsen / NRK

– Ikke så imponerende

– Her har vi altså tre skåler, så skapene er ikke så imponerende.

Stortingsleiligheten som Stokkebø har fått, preges – foreløpig – av blanke flater og tomme skap og skuffer. Men nå er planen at han trolig kommer til å være her i fire år.

Det var lenge uvisst om Stokkebø ville få plass på Stortinget, og han fikk det egentlig ikke, men er nå likevel sikra en plass som vara for helse- og omsorgsminister Bent Høie på Rogalandbenken.

Stokkebø i Stortinget

Her står Aleksander Stokkebø under mandagens åpning av det 162. storting. Nå må han konkurrere med de 168 andre folkevalgte om oppmerksomheten.

Foto: Truls Antonsen / NRK

På Stortinget skal Stokkebø jobbe for å bli lagt merke til blant 168 andre folkevalgte. Men han har allerede blitt oppdaget – av statsministeren.

– Det var stort

På valgnatta hylla Erna Solberg den unge politikeren for hans utrettelige valgkampjobbing. For eksempel banket Stokkebø på 2070 dører.

– Det var stort, og det gjorde at jeg fikk en skikkelig motivasjonsboost til virkelig å trø til når jeg nå går i gang.