Ny topp i antall koronainnlagte i Stavanger

21 personer er innlagt på SUS med koronasmitte. Tallet har aldri vært høyere i Stavanger. Nå vurderer sykehusledelsen tiltak.

Pandemipost 1 på Stavanger universitetssjukehus

NY TOPP I ANTALL INNLAGTE: 21 personer er innlagt på SUS med koronasmitte. Fire av disse ligger i respirator. Bildet er tatt under et besøk på pandemipost 1 tidligere denne uka.

Foto: Mathias Oppedal / NRK

Denne artikkelen er over en måned gammel, og kan inneholde utdaterte råd fra myndighetene angående koronasmitten.

Hold deg oppdatert i NRKs oversikt, eller gjennom FHIs nettsider.

Av de 21 pasientene som er innlagt på sykehuset er fire i respirator. Det betyr at det er 17 pasienter på pandemiposten.

Beredskapssjef Elisabeth Haga Jacobsen ved Stavanger universitetssjukehus (SUS) bekrefter at dette er det høyeste antallet sykehuset kan ha på pandemiposten.

Men foreløpig er det ikke aktuelt å åpne en ny pandemipost.

– Vi håper at vi er over kneika, men har planene klar dersom behovet skal tilsi det. Men alt tyder på at smittetrykket nå er synkende, sier Jacobsen.

Vurderer situasjonen fortløpende

Dersom sykehuset må åpne en ny pandemipost må en annen post stenges. Det vil få store konsekvenser for driften. Samtidig er flere av koronapasientene som er innlagt på sykehuset nå i bedre form og ligger på andre avdelinger.

– Men vi vurderer fortløpende om vi må åpne en ny pandemipost, sier beredskapssjefen.

Smittetrykket i Stavanger har vært høyt den siste tiden. For to uker siden strammet kommunen kraftig til i smitteverntiltakene. Avgjørelsen ble tatt sammen med kommunene Sandnes, Sola og Randaberg.

Lavere smittetall denne uka

På tirsdag denne uka ble det bestemt at de strenge tiltakene ble videreført til og med onsdag i neste uke.

Samtidig virker det som utviklingen i antall smittede går i riktig retning. Stavanger melder torsdag om fire nye smittede i kommunen siste døgn.

I hele Rogaland er det bare meldt om sju nye smittede det siste døgnet. I går var det 18 nye personer med koronasmitte i fylket.

Indisk mutasjon oppdaget i Stavanger

Torsdag ble den indiske mutasjonsvarianten av covid-19 oppdaget i Stavanger. Ifølge Stavanger Aftenblad var det laboratoriet ved SUS som påviste virusvarianten i forrige uke.

Laboratoriesjef Irene Löhr sier til avisa at det kun er snakk om ett tilfelle, og at vedkommende hadde med seg viruset til Stavanger fra utlandet. Personen har ikke smittet andre.

Mer om koronaviruset

Status Norge

Sist oppdatert: 21.06.2021
1 179
Smittede siste 7 dager
38
Innlagte
790
Døde
2 177 852
Vaksinerte