Hopp til innhold

Aktor ber om 21 års fengsel for ektemannen

Thomas Müller (35) ble mandag kjent skyldig av lagmannsretten i overlagt drap på sin kone Agnes. I dag ber aktor om en straff på 21 års fengsel.

Agnes Elisabeth Müller

35-åringen er kjent skyldig i overlagt drap på kona Agnes Müller.

Foto: NRK

Femte dag i ankesaken starta i Gulating lagmannsrett klokka 09.00 i dag. Retten skal i dag fastsette lengden på straffen.

Aktor Tormod Haugnes sa i sin prosedyre at han ikke kan se noen formildende omstendigheter i saken, melder Stavanger Aftenblad.

Det er greit at jeg straffes for det jeg har gjort, men jeg voldtok aldri min kone...

Thomas Müller i retten

– Det mest positive vi kan si om Thomas Muller i denne saken, er at han ikke er tidligere straffet, men det er ikke noe som skal gi straffrabatt, sa statsadvokaten.

Da tiltalte fikk anledning til å komme med en sluttreplikk, sa han følgende:

– Det er greit at jeg straffes for det jeg har gjort. Det tar jeg ansvar for. Men det er ikke greit at jeg straffes for voldtekt. Jeg voldtok aldri min kone, sa Thomas Müller i retten i dag.

Juryen i Gulating lagmannsrett kjente i går 35-åringen skyldig i overlagt drap på kona Agnes Müller. Han ble også kjent skyldig i voldtekt. Mullers forklaring var at kona ønsket å dø, og at de to brukte flere måneder på sammen å planlegge hvordan det skulle skje.

Politibåter i Lysefjorden

DØRVIKA MAI 2014: Politiet og Norsk Folkehjelp hentet opp den drepte Agnes Elisabeth Müller fra 70 meters dyp.

Foto: Kristoffer Møllevik

Da saken gikk i Jæren tingrett, fikk Müller 21 års fengsel for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. Ektemannen nektet i lagmannsretten straffskyld for overlagt drap, selv om han har vært helt klar på at det var han som drepte henne.

Den tyske rørleggeren bandt ifølge tiltalen kona på hender og føtter i huset deres i Forsand før han voldtok og kvalte henne 16. april i fjor. Etter drapet fraktet han liket til Dørvika og dumpet det på dypt vann i Lysefjorden.

Påtalemyndigheten mener motivet var sjalusi og uoverensstemmelser fordi Agnes Muller ønsket å skille seg.