NRK Meny
Normal

Kjørte rånekolonne over Jæren i protest

Vegvesenet har satt opp sperringer på ferjeleiet på Mekjarvik der hundrevis av bilentusiaster har samlet seg hver søndag kveld. Derfor fant de et nytt samlingssted, og kjører i 60 km/t mot Stavanger.

Vegvesenet har satt opp sperringer på ferjeleiet på Mekjarvik der hundrevis av bilentusiaster har samlet seg hver søndag kveld. Derfor fant de et nytt samlingssted, og kjører i 60 km/t mot Stavanger.

VIDEO: Kim André Olsen, leder i Vision Motorklubb, tok initiativ til aksjonen. Han reagerer på at politiet kaster vekk bilmiljøet uten å gi dem noe nytt sted å være. Foto: Odd Rune Kyllingstad/NRK.

– Folk i bilmiljøet er irriterte. Derfor valgte vi å aksjonere for å vise det, og for å få oppmerksomhet rundt saken, sier Kim Andre Olsen.

Han og nærmere 200 andre bilentusiaster samlet seg i dag ved den gamle DBS-fabrikken på Ganddal.

I lengre tid har blant annet ordføreren på Kvitsøy klaget på at rånere blokkerer ferjekaien på Mekjarvik, og skremmer ferjereisende. På tirsdag bestemte politikere, vegvesenet og politiet at nok er nok, og det ble satt opp fysiske sperringer for å få rånerne vekk fra ferjekaien på Mekjarvik.

– Vi er i området og avventer. Vi følger med på utviklingen, sier operasjonslederen i Rogaland politidistrikt.

Kolonnekjøring til Mekjarvik

Over hundre biler kjørte i kolonne fra Ganddal til Mekjarvik for å protestere mot stengning av ferjeleiet.

Foto: Kim André Olsen

Problemet flyttes

Men det løser ikke problemet, mener Olsen. Bilmiljøet han anslår er på rundt 500 personer i området, har nå ikke noe sted å være.

– Hvis de stenger Mekjarvik, der det ikke er noen som bor, kan det hende det går ut over områder med mer bebyggelse, sier han.

– Det finnes flere passende industriområder, så det burde ikke være så vanskelig å finne et sted vi hadde hatt lov å være, legger han til.

Kolonnekjøring til Mekjarvik

Kim Andre Olsen var en av initiativtagerne til Facebook-protesten mot stenging av Mekjarvik. Klokka halv 11 skal de kjøre fra Ganddal til Mekjarvik i samlet flokk.

– Vi vil vise at vi faktisk kan være der etter båten har gått, slik det var før i tiden. Vi har jo vært der i ti år, sier han.

Han reagerer på at politikerne sier de ønsker dialog med de bilinteresserte ungdommene.

– Det er dumt at de sier at de vil ha en dialog med oss, men når vi faktisk står der ute tar de ikke kontakt. Ordføreren sa ikke hei en gang. Det synes jeg er litt dårlig, sier han.

Det er et stort rånemiljø på ferjekaien i Mekjarvik i helgene. Folk som skal ta ferja til Kvitsøy er redde og frykter alvorlige ulykker, men rånerne selv mener de tar hensyn.

ARKIVVIDEO (22.09.14): Det er et stort rånemiljø på ferjekaien i Mekjarvik i helgene. Folk som skal ta ferja til Kvitsøy er redde og frykter alvorlige ulykker, men rånerne selv mener de tar hensyn.