Aker Solutions vant milliardkontrakt

Selskapet har sikra en femårskontrakt med BP verdt 3,2 milliarder kroner. Får ansvar for blant annet vedlikeholdstjenester på oljeselskapets olje- og gassfelt i Nordsjøen.

Aker Solutions i Egersund

Verftet i Egersund kan vente seg mer arbeid som følge av kontrakten.

Foto: Øystein Ellingsen / NRK

– Denne kontrakten ble vunnet i sterk internasjonal og nasjonal konkurranse, og vil bidra til å sikre arbeidsplasser på vestkysten av Norge, samt gi avgjørende støtte for vår utvikling av drift lenger nord, sier Per Harald Kongelf, leder for Aker Solutions i Norge.

Flere felt i Nordsjøen

Avtalen starter 1. desember 2015 og utløper av en eksisterende avtale for lignende tjenester, opplyser selskapet i en pressemelding.

Avtalen gjelder for feltene Ula, Tambar, Hod og Valhall i Nordsjøen. Arbeidet skal ledes og utføres av Aker Solutions avdelinger i Stavanger, Sandnessjøen og ved selskapets verft i Egersund.

Arbeid til lokale bedrifter

– Aker Solutions er en meget erfaren og dyktig leverandør som har hatt store og krevende leveranser til BP over flere år, sier Eldar Larsen, visepresident for operasjoner for BP i Norge.

– Selskapet har vist stor fleksibilitet og vilje til å utvikle og bruke lokale bedrifter, som er spesielt viktig for aktiviteten i Sandnessjøen, legger han til.

Aker Solutions har samarbeidet med BP i Norge i mer enn tjue år, og signerte den første langsiktige kontrakt av denne typen med selskapet i 1999.