Hopp til innhold

Agnes-saken til høyesterett

Thomas Müllers anke har gått gjennom til Høyesterett. Det betyr at dommen på 21 års fengsel for overlagt drap på Agnes Müller fra lagmannsretten kan bli opphevet.

Agnes Elisabeth Müller

Det var her i Dørvika i Lysefjorden at politiet fant Agnes.

Foto: Kristoffer Møllevik / NRK

Det er den drapsdømtes forsvarer, Ørjan Eskeland, som opplyser dette til Stavanger Aftenblad.

– Jeg har i dag fått beskjed om at ankeutvalget har besluttet at deler av hans anke er tillatt fremmet. Det gjelder delen som handler om saksbehandlingen til lagmannsretten, opplyser Eskeland, sier han.

35 år gamle Thomas Müller er i Gulating lagmannsrett dømt til lovens strengeste straff for voldtekt og drap på kona Agnes Müller. Også i Jæren tingrett ble Müller dømt til 21 års fengsel.

At saken ankes har vært klart siden slutten av mai.

Mener dommen må oppheves

– Det er spørsmålet om juryen skulle gitt anledning til å svare på spørsmålet om avdøde samtykket til dette drapet, slik som Müller har hevdet hele veien, sier Eskeland.

Den drapsdømte er lettet og glad for at høyesterett ønsker å se på saksbehandlingen til lagmannsretten, forteller forsvareren.

– Vi var uenige i saksbehandlingen til lagmannsretten av saken, sier forsvareren.

– Hva skjer hvis dere vinner frem i høyesterett?

– Jeg mener at lagmannsrettens dom må oppheves. Både behandlingen av drapstiltalen og voldtektstiltalen. Det er min klare oppfatning, sier Eskeland.

Da saken gikk i Jæren tingrett, fikk Müller 21 års fengsel for overlagt drap under særdeles skjerpende omstendigheter. I lagmannsretten nektet ektemannen straffskyld for overlagt drap, selv om han har vært helt klar på at det var han som drepte henne.