Advarer mot vold og trusler fra steinleggere

Politiet i Haugesund advarer mot å ansatte utenlandske steinleggere. Det kan være veldig ubehagelig hvis man er uenige om prisen, ifølge etterforskningslederen.

Steinleggere

Politiet på Haugalandet måtte slippe de omreisende steinleggerne fri fra arresten, men venter flere lignende hendelser i sommer.

Foto: NRK

– Mange har opplevd at steinleggerne vil ha en annen betaling enn det som er avtalt og det har oppstått ganske tøffe situasjoner med trusler og vold. Det ønsker vi ikke at noen skal bli utsatt for, og da er det best å si nei takk, sier etterforskningsleder i Haugesund, Torbjørn Nervik.

I tillegg til at bruken av slike steinleggere få et svært ubehagelig etterspill er det også ulovlig å benytte seg av deres tjenester.

– Arbeidet kan jo være bra og fint, men en kan fort komme borti folk som jobber helt ulovlig uten firma og ikke forholder seg til norsk lov med skatter og avgifter, sier han.

13 arrestert før helga

Politiet arresterte torsdag kveld sju omreisende steinleggere på Frakkagjerd i Tysvær. De hadde da fått flere tips fra folk om at det var utenlandske steinleggere i området.

Noen timer seinere, rundt midnatt, rykka politiet ut på ny. Publikum hadde meldt fra at det var nye personer og kjøretøy på samme sted. Nye seks blei tatt med til arresten.

Politiet mistenkte de for menneskehandel, tjuveri og svart arbeid, men klarte ikke å bevise noe og måtte la dem gå. De 13 er fem rumenere, fem briter, to litauere og en polakk, ifølge politiet.

– Så langt har vi ikke innledet noe samarbeid med andre politidistrikt i denne saken, men det er jo naturlig. Vi har våre registre og vår etterretning og vet jo at disse folkene beveger på seg så det er naturlig å ta kontakt med de politidistriktene som har hatt besøk av disse før, sier Nervik.

Arresterte steinleggere

Bildet er tatt ved Frakkagjerd i Tysvær torsdag kveld. Da ble syv personer tatt av politiet. Rundt midnatt ble ytterligere seks arrestert.

Foto: Kjell Bua