Advarer mot svært glatte veger i Rogaland

Fra Etne i nord til Bue i sør. Statens vegvesen advarer mot glatte veger i Rogaland.

E39 Bjerkreim

Slik så det ut på E39 i Bjerkreim lørdag formiddag. Entreprenører er ute og salter og brøyter der det er nødvendig, ifølge Vegvesenet.

Foto: Hanne Taarland

– Vi har fått melding om en del glatte veger i Nord-Rogaland. I Etne- og Skjoldastraumen-området er det litt snø i vegbanen og det kan være glatt. Og på E39 fra Stavanger og sørover har vi fått melding om at det kan ha frosset på, sier trafikkoperatør Tina Fjeldavli i Vegvesenet.

Også politiet advarer mot svært glatte veger i Rogaland lørdag morgen og formiddag, på grunn av at regn fryser i bakken.

– Vil det være fare for glatt veg utover dagen også?

– Mest sannsynlig så vil det bli mildere utover dagen. Dessuten er entreprenører ute og salter og brøyter, sier Fjeldavli.

En personbil kjørte i morges ut av vegen like nord for Moi. Ett kjørefelt er sperret, og det er dirigering på stedet. To personer ble lettere skadet og er tatt med i ambulanse til Flekkefjord for kontroll.

Verst i Hordaland

Politiet i Hordaland melder om flere trafikkulykker som skyldes vanskelige kjøreforhold. Vest politidistrikt har natt til lørdag måttet rykke ut til flere trafikkulykker som følge av føret. I Godvik i Hordaland kjørte en bil av veien like over midnatt. Tre personer ble sendt til legevakt og en til sykehus.

Like etter endte en bil med to personer i Voss på taket på det politiet beskrev som speilglatte veier. I Myrkdalen kjørte to biler av veien, og en av disse havnet en på taket. Noe senere snurret en bil i Troldhaugtunnelen i Bergen. Denne bilen hadde sommerdekk.

Ingen av nattens ulykker skal ha ført til alvorlige personskader.