Hopp til innhold

A-ha kommer i september

Supergruppen kommer til Stavanger på sin avskjedsturne, 15 år etter sist de var i Stavanger.

a-ha, Pal Waaktaar, Mortel Harket og Magne Furuholmen

Magne Furuholmen, Mortel Harket og Pal Waaktaar inntar Lassa i Stavanger torsdag 2.september.

Foto: MARTIN BERNETTI / AFP

- Det er fantastisk å få et så stort band til Stavanger. A-ha er tidenes største norsk popgruppe, sier en svært glad festivalsjef Kristoffer Endresen i Rått og Råde-festivalen.

Torsdag 2.september åpner A-ha Rått og Råde-festivalen på Lassa i Stavanger.

Da har supergruppen vært på sin verdensomspennende avslutningsturne i nesten et halvt år. A-ha starter avskjedsturneen i Sør-Amerika allerede til helgen.

- Vi avslutter med stil

I toppform

- Når vi kommer til september så vil det være en gruppe i toppform som står på scenen. A-ha er nå ute etter å bevise at de er blandt de aller beste når de nå gir seg og tar farvel med fansen, så dette blir fine greier, sier Endresen.

A-ha har de siste par årene hatt et oppsving med flere utgivelser som er blitt godt mottatt, både av publikum og kritikere.

Naboer i høyblokken på Lassa har klaget på at Rått og Råde-festivalen blir lagt til Lassa, og frykter dette blir en helg uten mye søvn. Men politikerne kommer trolig til å si grønt lys for festivalen.

"Rullator-opprør" mot rock

Vil flytte rockefestival

Protesterte til liten nytte

- A-ha er en gruppe som både unge og eldre vil ha. Jeg tror ikke det er noen ulempe at politikerne fikk vite at A-ha kommer før de tar den endelige avgjørelsen for Rått og Råde-festivalen, sier festivalsjef Kristoffer Endresen.

Og han mener det er på høy tid A-ha kommer til Stavanger igjen. Det er 15 år siden sist supergruppen var i Stavanger.

Salg av Festivalpass til Rått og Råde starter i dag, mandag. Salg av Dagpass til festivalen starter neste mandag.

Gigantkonsert

Magne Furuholmen sier til Aftenposten at dette blir det feteste a-ha-showet noensinne. 100 mann følger bandet på veien, og ytterligere 200 hyres inn på hvert sted. Scenen tar en uke å rigge, og 20 semitrailere er i sving.

Mellom 14.000 og 16.000 billetter legges ut på hvert av de seks stedene for stadionturneen i Norge i tiden 21.august til 11.september.

I tillegg til Stavanger opptrer A-ha i Oslo, Bergen, Trondheim, Tromsø og Kristiansand.