Hopp til innhold

Nå går ferjene over Boknafjorden

Uværet «Tor» gjorde det umulig å trafikkere ferjesambandet Mortavika-Arsvågen – og dermed var E39 stengt over Boknafjorden. Lørdag morgen er de i gang igjen.

Stavangerfjord, Mortavika, Mekjarvik

MF «Stavangerfjord» på vei ut fra kai.

Foto: Ole Andreas Bø/NRK

Ferjesambandet på E39 mellom Arsvågen–Mortavika starta opp igjen klokka 07 etter å ha vært innstilt siden i går formiddag på grunn av uvær.

Fra klokka 09 går ferjene mellom Mekjarvik og Arsvågen på grunn av sterk vind. Fergesambandet har da redusert kapasitet, og forsinkelser må påregnes, melder Fjord1.

Ferjesambandet binder Sør- (Mortavika) og Nord-Rogaland (Arsvågen i Bokn) sammen, og er hovedfartsåren mellom Stavanger og Bergen.

Ved sterk vind blir den sørlige anløpshavna vanligvis flytta fra Mortavika i Rennesøy til Mekjarvik i Randaberg, men denne ettermiddagen er vindvarselet så kraftig at sambandet blir helt stengt, ifølge Fjord1.

E39-ferja mellom Mortavika og Arsvågen slutta å gå ved 12.30-tida fredag på grunn av sterk vind. Det blei heller ikke satt opp alternativ rute til Mekjarvik.

VIDEO: NRKs reporter Kjersti Hetland tok ferja over Boknafjorden like før sambandet blei stengt fredag.

Kan velge omvei via riksvei 13

Skal du kjøre mellom Kristiansand eller Stavanger og Bergen, var den «indre» veien, riksvei 13, eneste mulighet.

Ferjesambandet Stavanger Tau, som mange i Stavanger-området bruker for å komme til riksvei 13, var også stengt på grunn av værforholdene, men åpna klokka 14.40.

Ferjesamband i Rogaland

Ferjeselskap:–Sikkerhet kommer først

– Det er utfordrende når vinden står slik som nå, fra sør-sørvest, sa Gaute Gangnes i Norled, som trafikkerer både Stavanger-Tau og Lauvvik-Oanes fredag formiddag.

– Det er meget sterk vind på Tau som er årsaken til at dette sambandet står. Sikkerhet kommer først, sa Gangnes.