Hopp til innhold

– Halvparten av alt jeg spiller er fra '84 eller '85

Trubaduren Jim Jacobsen har gjort Don Henleys klassiker «The boys of summer» til «Siste smak av sommar».

Jim Jcobsen med kolleger spiller Don henleys klassiker

Jim Jacobsen ringte to kompiser. Han ville gjerne lage en norsk versjon av Don Henleys klassiker «The boys of summer», og trengte flere stemmer og flere gitarer. Slik starter historien om sangen som fikk navnet «Siste smak av sommar».

– Vi vurderte å kalle oss «Tanangerkameratene» eller «De nye Stavangerkameratene», men det ble med tanken, sier Jim Jacobsen.

Trion består av ham, Erik «Slim» Zahl og Arne Olav Nygard. Jacobsen selv har jobbet som trubadur i mange år, og vet hva 84/85-musikk kan gjøre med folk.

– Halvparten av alle låtene jeg spiller som trubadur er fra 1984 eller 1985, og det er publikum som krever det. Disse årene var eksepsjonelle, sier Jim.

«The boys of summer» kom ut i 1984, og er Don Henleys største hit som soloartist. Enda større suksess hadde han som vokalist og trommeslager i The Eagles. Mange artister og band har laget sine egne versjoner av sangen, men varianter med norsk tekst er mer uvanlig.

– Jeg laget en tekst-skisse, og jobbet videre sammen med Emil Skartveit. Vi ble ganske fornøyde begge to, smiler Jim.

Det blir sagt at «The boys of summer» er sommersangen som egentlig fungerer hele året. Det kan man si om «Siste smak av sommar» også.