«Speeddater» for oljejobb

Oljebransjen bruker speeddating for å komme i kontakt med flere nyutdanna ingeniørstudenter.

Jobbintervju mellom Oceaneering og Jarle Hanssen

Rasmus Agre Gjesdal i Oceaneering sikret seg et jobbintervju med ingeniørstudent Jarle Hanssen nesten med en gang oljemessen OTD startet.

Foto: Inger Johanne Stenberg

– Jeg sto opp klokka fire i dag, og fløy rett hit, forteller ingeniørstudent Jarle Hanssen når vi møter han på Oceaneerings stand under årets OTD-messe.

Like etter at dørene åpnet var han på plass for å prøve å få jobbintervjuer med interessante olje- og leverandørselskaper. Og nesten med en gang var det klaff.

– Snakk om flaks, jeg er fremdeles litt trøtt, men bråvåknet litt da jeg fikk intervju nesten med en gang, sier ingeniørstudenten.

– Speeddating fungerer

Det er rekrutteringsansvarlig Rasmus Agre Gjesdal i Oceaneering som har sikret seg et intervju med studenten. Han forteller at de har satset mye på denne typen rekruttering de siste årene, nettopp fordi behovet er så stort.

– Speeddating fungerer jo, og det er nok mange som ikke er klar over at det er relativt enkelt å komme i kontakt med oss og kanskje sikre drømmejobben, sier Agre Gjesdal.

Årets OTD (Offshore Technology Days) regner med at de får 25.000 gjester i løpet av de to dagene messa varer. Og de frister stort med at flere studenter har sikret seg jobb tidligere.

Fra Oceaneerings Young Professional stand under OTD 2013

Det var nok av studenter hos Oceaneerings Young Professional stand på oljemessa, OTD. Og målet for flere var noe et lite speedintervju med bedriften.

Foto: Inger Johanne Stenberg

Advarer mot å ta det første og beste

«Hvert år får mer enn 100 studenter jobbtilbud her på OTD», skriver de i årets brosjyre. Men direktør og arrangør, Peter Keilen, advarer mot å ta det første og det beste studentene får tilbud om.

– Det har vært stort behov for ingeniører i denne bransjen lenge, og det er klart de er ettertraktede. Men, vi er veldig opptatt av å gi de råd om å ikke ta det første tilbudet de får, men heller få litt oversikt før de bestemmer seg.

Peter Keilen, direktør OTD

Peter Keilen synes offensive tiltak som speedintervjuer er tingen som kan bidra til at selskapene får de folka de trenger.

Foto: Inger Johanne Stenberg

For Jarle Hanssen nærmer jobbintervjuet seg slutten, og selv med NRK som flue på veggen klarte han å legge nervøsiteten vekk. Og at turen fra Universitetet i Ås i Akershus denne morgenen var verdt det er det liten tvil om.

– Håpet er jo å få jobb, og jeg merker jo at jeg er ettertraktet på sånne steder som dette. For å si det sånn så er jeg ikke redd for å ikke få jobb, sier Hanssen.

Og Agre Gjesdal i Oceaneering bekrefter at det ser lyst ut for Hanssen, nå er det bare å sende den formelle søknaden.

– Så da flytter du til Stavanger?

– Kan se ut som det, må bare snakke med samboeren først, avslutter ingeniørstudenten.