"Skipperen" hentet ransbagger

Nokas-tiltalte William Pettersen innrømmer nå at han var i dekkleiligheten i Nedre Dalgate og hentet utstyr etter ranet.

William Pettersen
Foto: Alf Ove Hansen / Scanpix

Fram til nå har William Pettersen, som i tingretten ble dømt til seks års fengsel for medvirkning til Nokas-ranet, hevdet at han aldri har vært i leiligheten dit ransutbyttet, ransutstyr og flere av ranerne ble fraktet etter ranet.

Men i lagmannsretten i dag innrømmet han at han hentet 15-20 bagger med utstyr herfra to uker etter ranet.

William Pettersen sier imidlertid at han ikke var klar over at det var Nokas-utstyr han bar ut i lastebilen sin - selv om han hadde en viss mistanke.

- Lånte bort lastebilen

I forklaringen sin fortalte han at han hadde lånt ut lastebilen til en ukjent person - som hadde overtatt en gjeld Pettersen hadde til den da avdøde David Toska-kameraten William Ellingsen.

Denne personen skal ha kjørt til Stavanger. Her skal han ha ringt til Pettersen og bedt ham komme til Stavanger, angivelig fordi det var noe galt med lastebilen. Vel framme i Stavanger, blir Pettersen istedet bedt om å kjøre til Nedre Dalgate og hente noen bagger. Pettersen, som tidligere er omtalt som "Skipperen" i Nokas-saken, fortalte at han fikk hjelp av en person i huset til å bære baggene ut i lastebilen.

Han skal deretter ha levert lastebilen tilbake til den ukjente før han selv kjørte hjem til Slvelvik med en personbil.

Gjemte våpen

Litt senere skal den samme personen ha bedt Pettersen hente noen plastsekker ved Sande Papermill i Vestfold. Disse sekkene inneholdt blant annet våpen, som Pettersen tidligere har forklart at han ble truet til å oppbevare. Disse våpnene ble senere funnet i en bod Pettersen disponerte.

Politiet fant også store mengder ransutstyr i og ved fiskebåten "Gamle Henningsvær" som Pettersen eide og som lå ved kai i Drammensfjorden.