«Hoppemannen» trolig i Stavanger

Han kontakter barneskolebarn via MSN, og betaler dem for å skade ham.

Mannen, som har fått tilnavnet «Hoppemannen», var i fjor var aktiv i Nordland . Nå er han - eller en som kopierer ham - i Stavanger-området, skriver aftenbladet.no .

LES OGSÅ: Hoppemann på ferde igjen

Ifløge avisen har flere foreldre på Nord-Jæren nå kontaktet politiet etter at barna deres er blitt tilbudt penger for å være voldelige mot mannen. Han skal være rundt 30 år gammel.

- Min sønn så at mannen var en venn av hans venner på MSN, forklarer Elisabeth Kvinnesland til NRK.

Hennes sønn og noen venner gikk så langt at de var på vei for å møte mannen, men ble redde før de kom fram.

Ber barna hoppe

Mannen tar kontakt med barneskolebarn via chatteprogrammet MSN. Formålet er å møte barna og få dem til å skade ham fysisk - mot betaling. «Lønnstilbudet» øker jo mer alvorlig skadet han skal bli.

(Artikkelen fortsetter under videoen)

Video nsps_upload_2009_10_20_17_17_25_4326.jpg
Denne videoen er dessverre ikke tilgjengelig. Kontakt oss dersom du har spørsmål.

En vanlig fremgangsmåte er at de hopper på ham.

Kvinnesland sier at sønnen og hans venner har fortalt at tilbudene er fra 40 til 15.000 kroner.

- De fikk tilbud om å hoppe på magen hans, og skulle få 150 kroner for det. Hvis de knuste nesen hans, skulle han betale dem 400 kroner. I tillegg ville han at barna skulle hoppe på tnig som «gikk i knas», kaniner og rotter, sier hun.

- Tok det alvorlig

Hun kjenner til flere barn mannen har vært i kontakt med. Stavanger Aftenblad har også snakket med foreldre som er sikre på at det er «Hoppemannen» som har kontaktet deres barn.

Han spør dem om de vil komme og hoppe på magen hans, og hvis de knuser nesen hans, skal de få mer. Det høres helt forferdelig ut.

Mor til Stavanger Aftenblad

Kvinnesland kontaktet politiet da episoden kom for en dag.

- De sa de tok det alvorlig, og at dette trolig dreier seg om «Hoppemannen».

Nå vil hun advare andre foreldre.

- Logg MSN

- Jeg ble veldig skremt. Min sønn pleier ikke å kontakte fremmede på MSN. Men plutselig gjelder det meg likevel. Sørg for å logge MSN, og hvis du ikke greier det - be om hjelp! oppfordrer hun.

«Hoppemannen» i Nordland meldte seg selv til politiet sist år. Etter noe etterforskning kunne ingen finne at han hadde gjort noe straffbart, og saken ble henlagt .

Mannen skal ha stått tiltalt for en lignende episode for flere år siden, men han ble frikjent. Årsaken var at det ikke kunne bevises at han har noe seksuelt motiv.