Se billedgalleri fra "Bord, dekk deg!"
Men du kommer ikke til duk og dekket bord om du melder deg på til en fire rettes middag. På ti minutter må deltakerne selv sørge for et vakkert eller oppfinnsomt dekket bord.
Første pulje ut til "Bord, dekk deg!" var onsdag kveld,
og kreativiteten hos gjestene var det ingenting å si på. Her varierte dekoren på bordene fra sirlige roser og binders til julenisser, pølseklyper og rare hatter.
Maten var imidlertid smakfult og sirlig presentert av kokkenes ungdomslandslag. Det var kamskjell med rødbeter i chèvre-saus til forrett, så kom strandkrabbesuppe etterfulgt av ytrefilet av kalv til hovedrett. Og desserten som besto av sjokoladesavarin med aprikossorbé kan man trygt kalle himmelsk.
Servitører, som viste seg å være av den syngende sorten, var med på å gjøre festen til en stor opplevelse.
Den gode kulturblandingen var det Elisabeth Berg som hadde ansvaret for. Her serverte Kristian Arntsen åndelig føde gjennom pater Pollestad og Gjertrud Økland sørget for smektende fiolinmusikk.
Tekst og foto: Wenche Lamo Hadland