NRK Meny
Normal

«Big in Japan» etter saltoinnkast

I helgen stilte Sandnes Ulfs Steinthor Thorsteinsson til start for Island mot Japan. Med sine formidable saltoinnkast ble spissen fort en publikumsyndling. Nå har han også blitt en YouTube-hit.

– Det er veldig gøy at innkastet er så veldig populært, spesielt i Japan, sier Steinthor Thorsteinsson til Sandnes Ulfs nettsider.

På fredag spilte Thorsteinsson i islandsk landslagsdrakt mot Japan på Nagai Stadium i Osaka. Kampen endte 3–1 til hjemmelaget, men den vil i ettertid bli husket for Sandnes Ulf-spillerens innkast som ble belønnet med enorm jubel fra publikum.

Har blitt sett av 700.000

Steinthor Thorsteinsson, Sandnes Ulf

Steinthor Thorsteinsson i aksjon for Sandnes Ulf i fjorårets sesong.

Foto: Morten Wiik Larsen / NRK

Flere videoer av innkastene ble i løpet av kort tid lagt ut på nettsamfunnet YouTube, og i løpet av få dager hadde et av klippene rukket å bli sett nesten 400.000 ganger. Tirsdag formiddag hadde nær 700.000 sett denne ene videoen av innkastet.

På videoen hører man at det japanske publikummet jubler mer og mer for hvert innkast. Også kommentatorene lar seg begeistre.

– Stemningen under kampen var veldig spesiell. Hver gang jeg fikk ballen ble publikum ekstatiske. Jeg vurderte å ikke kaste inn med salto fordi jeg slet litt med grepet, men det var publikum fikk meg til å gjøre det om og om igjen, sier Thorsteinsson til klubbens nettsider.

Ifølge han var stemningen nesten like god som på hjemmebane på Sandnes stadion.

På plass på La Manga

Det nyopprykkede eliteserielaget reiste til La Manga torsdag, uten Thorsteinsson.

Han ankom La Manga først på søndag, og stilte derfor ikke til start i kampen mot Sarpsborg samme dag, som endte 1–1.

Thorsteinsson utmerket seg med lange saltokast for Sandnes Ulf da laget rykket opp fra førstedivisjon i fjor. På dagens trening ble saltoinnkastet hans målt til hele 40 meter ifølge Sandnesklubben.