– Vi kjenner kuttene på kroppen

Norges Fotballforbund har for første gang plassert Viking i rød sone på grunn av klubbens dårlige økonomi.

Henning Johannessen

Konstituert administrerende direktør i Viking, Henning Johannessen, sier klubben har prøvd å kutte mye, og å unngå refsen fra NFF.

Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK

– Det er tøft, og vi kjenner det på kroppen. Folk har måttet gå, og det er ikke kjekt i det hele tatt. Vi har prøvd å ta grep, men inntektene har sunket enda mer enn vi har klart å kutte i kostnader, sier konstituert administrerende direktør i Viking, Henning Johannessen.

Norges Fotballforbund har første gang plassert Viking i såkalt rød sone på grunn av klubbens svake økonomi.

– Vi har kuttet masse i kostnader de siste årene. Før 2014 kuttet vi opptil ti millioner på spillersiden og i år har vi kuttet masse i administrasjonen. Vi har prøvd å ta grep, sier Johannessen.

– Vi gikk fra 13 millioner i 2013, til 6 millioner i minus i fjor. Så det har blitt bedre, men ikke bra nok, sier han.

Må lage ny økonomiplan

Vikingledelsen har frist til 10.juni med å sende forbundet en plan for hvordan klubben skal komme seg ut av det økonomiske uføret.

– Det er tre måter å gjøre det på: kutte kostnader, øke inntekter eller hente inn ny kapital. Nå skal vi levere en handlingsplan for å komme oss opp i gul sone i løpet av en treårsperiode. Der vil alt bli vurdert, og det blir nok en kombinasjon av alt dette, sier Johannessen.

Det kan også bli aktuelt med en ny emisjon.

– Den er utsatt på ubestemt tid, men det kan komme opp igjen. Men uavhengig av en eventuell emisjon må vi få driften i balanse, og helst i pluss.

I slutten av april sluttet administrerende direktør i Viking, Arne Larsen Økland, og kommersiell leder, Arild Gjerde, i klubben. I dag skriver ogsa RA at utviklingssjef Kjell Inge Olsen slutter i Viking med umiddelbar virkning.

I mars ble styrene i Viking FK og Viking ASA slått sammen til ett elitestyre, som skal ledes av Charlie Granfelt.

Flere nyheter fra Rogaland