– Vi er 24-timersutøvere

Familien Ingebrigtsen er aktuelle med TV-serien Team Ingebrigtsen som går på NRK. I dag var Gjert og Henrik Ingebrigtsen innom NRK Rogaland for å fortelle om hvordan de har opplevd serien.

Gjert og Henrik Ingebrigtsen

Gjert og Henrik Ingebrigtsen har hovedsakelig opplevd positive tilbakemeldinger etter at serien Team Ingebrigtsen kom på skjermen.

Foto: Rikke Lunde Andersen / NRK

– Det har stort sett vært positive reaksjoner på programmet. Vi har ikke sett så mye på det selv. Vi er opptatt med trening på den tiden og vi vet jo hva som skjer, sier Gjert Ingebrigtsen.

I serien Team Ingebrigtsen følger et kamerateam familien gjennom fire år, og seerne kommer tett på en familie der det handler om å vinne.

– Jeg ser på ja, for jeg føler jeg må holde meg oppdatert. Når folk kommer til deg og har sett programmet dagen før så sier de «i går så skjedde sånn og sånn, og du sa det og det». Hvis jeg ikke har sett det så vet jeg jo ikke hva de snakker om. For jeg kan jo ha sagt hva som helst, sier Henrik Ingebrigtsen.

Helt ufiltrert

Hvordan har det vært når hele familielivet blir brettet ut på TV-skjermen?

– Vi hadde en grundig diskusjon på det før vi bestemte oss for å bli med. I en slik dokumentar så er det ikke mulig å skjule noen ting, du har ikke en fasade å gjemme seg bak, sier Gjert.

Han sier at familien har forventet en del reaksjoner på hans rolle, og hvordan han ville bli fremstilt. Gjert er både familiefar, men også en streng trener for guttene.

– Vi hadde forventninger til reaksjoner på far fordi vi tenkte at vi kjente han litt for godt. Men jeg synes produksjonsselskapet har truffet ganske godt på, skal vi kalle det «karakterene», i serien. Jeg synes vi blir fremstilt slik som vi er, sier Henrik.

– De første dagene så prøvde vi å legge litt filter på oss selv når kamerateamet var der. Men etter hvert så ble vi så vant til å ha kameraet helt oppe i trynet, så da ble det helt ufiltrert og reelt, sier han.

– Jeg setter ting på spissen

Selv mener ikke Gjert at han er så hard som mange skal ha det til.

– Det er det å bli påminnet målene de har satt seg som kan være hardt, og det kan verke litt. Har de satt seg et mål så har det konsekvenser. Også pusher jeg nok i overkant, og setter ting litt på spissen, sier Gjert.

– Det vi prøver med denne serien, er å vise det som ikke vises på skjermen ellers. Min friidrettskarriere har kanskje vært vist på tre og et halvt minutt. Det ligger mye mer bak de prestasjonene i løpene som jeg gjør. Vi vil vise er at vi er 24-timersutøvere. Vi jobber døgnet rundt for å bli best mulig, sier Henrik.

Team Ingebrigtsen
Foto: Skofteland Film / NRK