– Vanskeligere å vinne Tour des Fjords i år

Det sterkeste feltet i Tour des Fjords sin historie stiller til start i Bergen på onsdag. Kan Alexander Kristoff gjenta fjorårets bragd når rytterne når Stavanger?

Alexander Kristoff vant Tour des Fjords 2014

Alexander Kristoff vant Tour des Fjords 2014, og fikk sprute champagne på hjemmebane i Stavanger.

Foto: Einar Oliver Landa / Tour des Fjords

– Alexander Kristoff har hatt en fantastisk sesong. Han har vist at han er i form og nå gleder vi oss til neste uke, sier daglig leder Roy Hegreberg i Tour des Fjords til NRK.

Kristoff vant den første og den andre etappen i årets Tour of Norway. Søndag kom han på tredjeplass i den femte og siste etappen, og vant den grønne poengtrøya. I vår har han blant annet vunnet rittene Scheldeprijs, De Panne, Flandern rundt.

– Hardere konkurranse

Og i fjor tok Alexander Kristoff seieren i Tour des Fjords på hjemmebane. Men ifølge arrangøren skal det mere til for å klare det i år.

Roy Hegreberg

Roy Hegreberg er daglig leder i Tour des Fjords.

Foto: Karine Næss Frafjord / NRK

– Det var et fantastisk flott løp i fjor, og i år blir det enda større. Vi har enda større ryttere med oss. Fabian Cancellara er kanskje den største stjerna. Han har vunnet veldig mange store løp og er en av de største innen sykkelsporten.

– Rittet blir fullt av internasjonale stjerner. Dette er uten tvil det sterkeste feltet vi noen gang har hatt til start i Tour des Fjords, sier Hegreberg.

Tour des Fjord starter i Bergen onsdag 27. mai og avsluttes i Stavanger søndag 31. mai.

– Løypa går fra Bergen via Hardanger, til Haugalandet og gjennom Ryfylke før vi kommer til Stavangerregionen, sier Hegreberg.

Tour des Fjords-ryttere i Stavanger

Tour des Fjords har målgang på torget i Stavanger sentrum. Her fra fjorårets ritt.

Foto: Odd Rune Kyllingstad / NRK

Verdensstjerner deltar

Edvald Boasson Hagen fra MTN-Qhubeka-laget stille blant annet, mens Trek Factory Team stiller med store deler av klassikerlaget ført an av verdensstjernene Fabian Cancellara og Stijn Devolder.

Fabian Cancellara

Fabian Cancellara stiller til start i Tour des Fjords.

Foto: THIERRY ROGE / Afp

Også øvrige World Tour-lag som Tinkoff-Saxo og Orica Greenedge kommer til Norge med flere store profiler. Begge lagene har med deres danske stortalenter i form av henholdsvis Michael Valgren Andersen og Magnus Cort Nielsen som i fjor ble nummer to i sammendraget.

Flere lokale deltar

Sven Erik Bystrøm

Haugesunderen Sven Erik Bystrøm sykler også for Katusja.

Foto: Braastad, Audun / NTB scanpix

I tillegg til Alexander Kristoff har Team Katusja også med seg U23-verdensmesteren Sven Erik Bystrøm fra Haugesund. Han vil uten tvil få en varm velkomst når andre etappe har målgang i Haugesund.

De internasjonale profflagene får også selskap av hele den norske eliten med for eksempel det Stavanger-baserte Team Coop-Østerhus og Team FixIT.no fra startbyen Bergen.

– Det er også første gang Edvald Boasson Hagen sykler Tour des Fjords, sier Hegreberg.

Tour des Fjords blir neste år arrangert for tredje gang i dagene 27.–31. mai og vil ha fem etapper gjennom fjordlandskapet i Hordaland og Rogaland.

Tour des Fjords

Arrangørene er veldig fornøyd med påmeldingen til Tour des Fjords i 2015. Bildet er fra 2014-utgaven av rittet.

Foto: Ole Andreas Bø / NRK

Se kart over etappene:

  1. Bergen - Norheimsund, 177 km

  2. Jondal - Haugesund, 205 km

  3. Stord - Sauda, 166 km

  4. Stavanger - Sandnes, 177 km

  5. Hinna Park - Stavanger, 186 km

Flere nyheter fra Rogaland