– Skadene på kvinnens bil stammer ikke fra dødsulykken

Kvinnen som er siktet for bildrapet på Olav Hovda (12) erkjenner ikke straffskyld og stiller seg uforstående til siktelsen. Hun har ennå ikke blitt avhørt av politiet.

Inger Marie Sunde

Inger Marie Sunde er forsvarer for kvinnen som er siktet for å ha kjørt på og drept Olav Hovda (12) på Klepp.

Foto: NRK

– Hun stiller seg uforstående til siktelsen og spør: Hvorfor meg av så mange andre som også bor i området?, sier kvinnens forsvarer Inger Marie Sunde.

En kvinne i 40-årene er den ene av de to som er siktet for å ha kjørt på og drept Olav Hovda på Klepp fredag. Hun er eier av bilen som politiet mener kjørte på 12-åringen på Lalandsvegen.

– Ikke noe mistenkelig ved skadene

KS bilservice

Bilen ble reparert hos KS bilservice i Sandnes.

Foto: Kirsti Wilhelmsen / NRK

Hun skal ha levert bilen ved KS bilservice i Sandnes lørdag formiddag for å få den reparert. Bilen hadde skader i fronten, på sidene, på taket og knust frontrute.

– Hun har aldri lagt skjul på at hun er eieren av denne bilen og at hun satte den inn på verksted fordi den hadde skader som måtte repareres. Fra hennes side er det ikke noe mistenkelig ved det, sier Sunde.

– Jeg kan ikke gå inn på detaljer om skadene, men det er ikke noen skader som stammer fra dette uhellet her, legger hun til.

– Vil samarbeide med politiet

Ifølge politiets påtaleansvarlig Ann-Bjørg Ingebrigtsen er begge siktet etter straffelovens §239 om uaktsomt drap med motorvogn. Strafferammen er seks års fengsel. Politiet har ikke avgjort om de vil be om varetektsfengsling.

– Min klient erkjenner ikke straffskyld. Hun stiller seg uforstående til siktelsen, men vil selvfølgelig samarbeide med politiet og forklare seg, sier Sunde.

Mannens forsvarer, Anne Kroken, sier at den 43 år gamle mannen heller ikke erkjenner straffskyld. Han er allerede avhørt, og ønsker å forklare seg videre for politiet, ifølge Kroken.

Fakler og kort i Lalandsvegen

Fakler og kort i Lalandsvegen onsdag.

Foto: Johan Mihle Laugaland / NRK