NRK Meny
Normal

– Uakseptabelt med klasserom i gymsalen

Administrasjonen i Haugesund får knallhard kritikk både fra ordføreren og lærere. På fredag nektet lærene å bruke de tre brakkene i skolegården, som de mener er helsefarlige.

Administrasjonen i Haugesund kommune får knallhard kritikk både fra ordføreren og lærere på grunn av situasjonen ved Gard skole. Etter at lærerne fredag ettermiddag nektet å bruke de tre brakkene i skolegården, har elevene blant annet hatt undervisning i gymsalen.

VIDEO: På fredag flyttet elevene på Gard skole i Haugesund ut av brakkene lærerne mener er helseskadelige. Foto: Arne Gunnar Olsen/NRK.

Tor Kvinnsland

Tor Kvinnsland, lærer og klubbleder på Gard skole.

Foto: Thomas Halleland / NRK

– Vi har satt foten ned. Vi finner oss ikke lenger i denne situasjonen, sier lærer og klubbleder Tor Kvinnsland.

Mellom ribbeveggene i gymsalen måtte femte klasse på Gard skole ha vanlig undervisning i dag. Også alle andre spesialrom er tatt i bruk. Årsaken er at de tre brakkene som seks av klassene vanligvis holder til i, mangler midlertidig brukstillatelse, og nå nekter lærerne å ha undervisning der.

– Uakseptabelt

Fuktskadene i brakkeveggen er tydelige, og inneklimaet er dårlig. Trolig har de to eldste brakkene, som er fra 1980-tallet, aldri hatt noen brukstillatelse og forholdet ble oppdaget i september i fjor. At administrasjonen i kommunen ikke har ordnet opp, gjør også ordføreren forbannet.

Petter Steen jr.

Haugesunds ordfører Petter Steen (H).

Foto: Arne Gunnar Olsen / NRK

– Jeg synes det er fullstendig uakseptabelt. En har brukt 13 måneder på noe en skulle ha ordnet på 13 dager da dette ble kjent. Fremdriften er uakseptabel, og det skal heller ikke ta så lang tid å få nye, permanente lokaler på plass, sier ordfører Petter Steen (H).

Har sluppet alt for å ordne situasjonen

Undervisningssituasjonen ved Gard skole har i dag fått høyeste prioritet i kommuneadministrasjonen.

– Det er beklagelig at den midlertidige godkjenningen har tatt så lang tid, men nå har vi sluppet alt vi har i hendene for å komme i mål. Vi håper å ha en søknad på plass innen denne uken, sier kommunaldirektør Tore Håland.

I bomberommet på Gard skole prøver Tor Kvinnsland å gjøre det beste ut av undervisningssituasjonen. Løftet fra kommunen tør han ikke helt å tro på.

– Vi har rapportert om disse forholdene hver måned, men ingenting har skjedd. Jeg avventer litt før jeg slipper jubelen løs, sier han.